ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πατρών – Πύργου: «Άνοιξε ο δρόμος» για συμπληρωματικά έργα

Facebook
Twitter

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων στην Πατρών-Πύργου ύστερα από την εντολή του ΥΠΕΧΩΔΕ προς την παραχωρησιούχο εταιρεία για την εκπόνηση συγκεκριμένων  μελετών που σηματοδοτεί την εκκίνηση για την υλοποίησή τους.

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» τα έργα έρχονται να καλύψουν μία σειρά από απαραίτητες παρεμβάσεις που δεν είχαν αρχικώς συμπεριληφθεί στο έργο του νέου αυτοκινητόδρομου και αφορούν στην ενδοπεριφερειακή επικοινωνία των χρηστών της νέας οδού, καθώς και την πρόσβασή τους σε σημεία αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν από την εταιρεία που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο, θα δίνεται η δυνατότητα σε χρήστες του δρόμου να εξέρχονται με ασφάλεια, να επικοινωνούν εύκολα με περιοχές απ’ όπου διέρχεται ο νέος δρόμος και αντιστρόφως.

ΦΩΤΟ 3 1
Εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος της υφιστάμενης οδού μήκους 3,3km περίπου, από Α.Κ. ΒΙΠΕ μέχρι την είσοδο της ΒΙΠΕ Πάτρας όπου θα συνδεθεί με νέο κόμβο.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων μελετών θα υπάρξει και η τελική συζήτηση για τη χρηματοδότηση των συμπληρωματικών έργων και στη συνέχεια θα εξεταστεί ο τρόπος χρηματοδότησής τους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες «πηγές» η διαδικασία δεν αναμένεται να είναι χρονοβόρα και μάλιστα το ΥΠΕΧΩΔΕ φέρεται να έχει βρει ήδη τον τρόπο της χρηματοδότησης.

Πιο συγκεκριμένα η εντολή εκπόνησης μελετών έγινε σύμφωνα με το άρθρο18.6 της σύμβασης Παραχώρησης στις περιοχές των Δήμων Δυτικής Αχαΐας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού, Ήλιδας και Πύργου.

ΦΩΤΟ 21
Την κατασκευή κάθετης οδού, με διάβαση του αυτοκινητοδρόμου στην Χ.Θ.10+765 και σύνδεσης αυτής με την Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου για την σύνδεση με την επαρχιακή οδό.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Όπως προκύπτει από τον Πίνακα που ακολουθεί, οι οδηγοί (ενδεικτικά) θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην Παλαιά Εθνική οδό Πατρών-Πύργου σε σημεία όπως είναι ο Αλισσός για ενδοπεριφερειακή πρόσβαση, ή πρόσβαση στη ΒΙΠΕ, αλλά και στην Κυλλήνη για όσους κατευθύνονται προς το ομώνυμο λιμάνι.

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

1 0+288-7+270 Ανακατασκευή οδοστρώματος της υφιστάμενης οδού μήκους περίπου 3.3km, από Α.Κ.ΒΙΠΕ μέχρι την είσοδο της ΒΙΠΕ Πάτρας.
10+765 Κατασκευή κάθετης οδού, με διάβαση του αυτοκινητοδρόμου στην Χ.Θ.10+765 και σύνδεσης αυτής με την Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου.
10+765-12+750 Αναβάθμιση της υφιστάμενης νότιας παράπλευρης οδού επί της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου που υπάρχει στην περιοχή από Χ.Θ.10+765 έως Χ.Θ.12+750.
11+750 Σύνδεση της κάθετης οδού στην Χ.Θ.11+750 με την Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, μέσω αναβάθμισης μικρού μήκους τοπικού οδικού δικτύου.
12+725 Κατασκευή ενός ημικόμβου, στην κατεύθυνση από και προς Πάτρα στην Χ.Θ.12+725 πριν τον ποταμό Πείρο (ράμπας εξόδου και κλάδου εισόδου).
3 37+500-46+500 Διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού μήκους 3,5km περίπου από τον Α.Κ. Κυλλήνης μέχρι τη διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου και για την ανακατασκευή της Π.Ε.Ο. μήκους 3km περίπου.
4 46+500-57+400 Αναβάθμιση  της υφιστάμενης  επαρχιακής οδού Αρχαίας Ήλιδας μήκους 6,3km περίπου από τον νέο Α.Κ. Γαστούνης μέχρι τα φανάρια της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου.
5 66+300-74+500 Ανακατασκευή  του οδοστρώματος της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, μήκους 8km περίπου από τον Α.Κ. Πύργο μέχρι τον κόμβο προς Αρχαία Ολυμπία (υφιστάμενη περιμετρική οδός Πύργου).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση στην προκειμένη περίπτωση συντρέχουν οι προϋποθέσεις που τίθενται στα άρθρα της παρούσας Σύμβασης Παραχώρησης περί εκτέλεσης Συμπληρωματικών Εργασιών καθόσον η εκπόνηση των υπόψη μελετών δεν περιλαμβάνεται στο Βασικό Σχεδιασμό του Έργου.

ΦΩΤΟ 4
Αναβάθμιση της υφιστάμενης νότιας παράπλευρης οδού επί της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου που υπάρχει στην περιοχή από Χ.Θ.10+765 έως Χ.Θ.12+750.

Σύμφωνα με το άρθρο18.6.4 (iv) της Σύμβασης Παραχώρησης, «Η προκύπτουσα δαπάνη των Συμπληρωματικών Εργασιών περιλαμβάνει και την αμοιβή των τυχόν συμπληρωματικών μελετών για εργασίες στην ζώνη του Έργου Παραχώρησης (ΕΠ) και προσαυξάνεται με την τυχόν πρόσθετη αμοιβή του Ανεξάρτητου Μηχανικού.

Για Συμπληρωματικές Εργασίες εκτός η αμοιβή μελετών υπολογίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και προσαυξάνεται ομοίως με την τυχόν πρόσθετη αμοιβή του Ανεξάρτητου Μηχανικού». Επί της υπολογιζόμενης αμοιβής εκπόνησης μελετών, θα εφαρμοστεί ποσοστό έκπτωσης 30%.

ΦΩΤΟ 51
Αναβάθμιση της υφιστάμενης νότιας παράπλευρης οδού επί της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου που υπάρχει στην περιοχή από Χ.Θ.10+765 έως Χ.Θ.12+750.

Η εκπόνηση των υπόψη μελετών από το μελετητικό σχήμα του Έργου Παραχώρησης διασφαλίζει την τεχνική συνάφεια τους με τις ήδη εγκεκριμένες μελέτες του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου.

ΦΩΤΟ 6
Κατασκευή ενός ημικόμβου, στην κατεύθυνση από και προς Πάτρα στην Χ.Θ.12+725 πριν τον ποταμό Πείρο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 14 11 22 16 page 0001

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top