ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πατρών – Πύργου: H σύμβαση πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Facebook
Twitter
Κινήσεις για την επιτάχυνση των προσυμβατικών ενεργειών ξεκινά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενόψει της έγκρισης από την Κομισιόν για την έναρξη της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εντός του Νοεμβρίου, πιθανότατα εντός του πρώτου 15νθημέρου η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να πάρει το πράσινο φως. Στη συνέχεια η σύμβαση θα περάσει από τη Βουλή για να κυρωθεί (κάθε παραχώρηση αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους).

Σε αυτό το διάστημα των περίπου 2-3 μηνών το υπουργείο ΥΠΟΜΕ ευελπιστεί να λάβει και το επίσημο πράσινο φως από την DG Comp, την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ταυτόχρονη προώθηση των διαδικασιών με την έγκριση είναι, όπως σημειώνουν πηγές με γνώση στο θέμα, ένα βήμα που κερδίζει χρόνο καθώς ουσιαστικά προδιαγράφεται η έναρξη των εργασιών.

 

Αυτό θα τελειώσει την αναμονή και θα φέρει την πολυπόθητη έναρξη των εργασιών. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι πότε θα έρθει η έγκριση (μιας και αποτελεί πλέον τυπικότητα) αλλά πότε θα ξεκινήσουν τα έργα.

Αυτό φαίνεται πως πλέον τοποθετείται με σχετική ακρίβεια στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα εργοτάξια που θα στηθούν κατά μήκος του άξονα των 75 χιλιομέτρων θα χρειαστούν, σύμφωνα με την εμπειρία που υπάρχει από προηγούμενα αντίστοιχα έργα, περίπου 2-3 μήνες για να επανδρωθούν και να διαθέτουν όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top