ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε με 158 «ναι» το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

vouli22 2048x1365 1

Με 158 θετικές ψήφους, μόνο  από τη ΝΔ, ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο επί της Αρχής του Υπουργείου Εσωτερικών που κάνει πραγματικότητα την επιστολική ψήφο για κατοίκους εξωτερικών και κωλυόμενους εντός της επικράτειας  να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Αντίθετα η τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές «κόλλησε» και απορρίφθηκε καθώς δεν συμπλήρωσε τις 200 απαιτούμενες θετικές ψήφους.

Έκπληξη, τελικά η στάση της Πλεύσης Ελευθερίας που ψήφισε και επί του σχεδίου νόμου αλλά και επί της τροπολογίας «παρών», μια ψήφος που μπορεί να μην είναι καθαρή καταψήφιση αλλά ούτε και παροχή θετικής ψήφου.

Το νομοσχέδιο κατά την ονομαστική ψηφοφορία έλαβε 158 θετικές ψήφους. Καταψήφισαν 135 βουλευτές από όλα τα κόμματα, πλην της Πλεύσης Ελευθερία που τάχθηκε με το «παρών». Το ίδιο αποτέλεσμα έλαβε και η επίμαχη τροπολογία για επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

You may also like

trump ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες περί υποκίνησης της εισβολής στο Καπιτώλιο – “Πράσινο” φως να κατέβει στις εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» πολιτικά. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ...

Comments are closed.

mitsotakis dap ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης «άναψε» τις εκλογικές μηχανές- Τον Απρίλιο το ευρωψηφοδέλτιο, νίκη Κυρίζογλου έναντι Δούκα στην ΚΕΔΕ

Με τον χρόνο που απομένει ως τις ευρωεκλογές να είναι περίπου 3 μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει σε καθεστώς ...