ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Περιοχές που «χτύπησε» ο Μαζιώτης και «αγάπησε» ο Παλαιοκώστας

Τα ορεινά της Αχαΐας διευκόλυναν στο παρελθόν κακοποιούς να κινηθούν σε περιοχές όπως η Κορινθία, η Αρκαδία και η Ηλεία.

56
Φωτογραφία από την ένοπλη-αιματηρή ληστεία στο τραπεζικό υποκατάστημα της Κλειτορίας

Πολλά σημεία του Δήμου Καλαβρύτων προς την νότια και την ανατολική πλευρά του, διευκόλυναν κατά καιρούς την κίνηση κακοποιιών οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να κινούνται από και προς την Αχαΐα σε περιοχές όπως η Κορινθία, η Αρκαδία και η Ηλεία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι πριν από πολλά χρόνια αστυνομικοί εκτιμούσαν πως από επαρχιακό δρόμο της περιοχής (κοντά στο Λαγοβούνι) όπου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, κατάφερε να διαφύγει ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας. Αν και τότε δεν είχε επισήμως ανακοινωθεί πως επρόκειτο για αυτόν, έμπειροι αστυνομικοί είχαν εκτιμήσει πως επρόκειτο για τον διαβόητο κακοποιό ο οποίος είχε καταφέρει να «γλιστρήσει» από τις αστυνομικές δυνάμεις που τον καταδίωξαν. Κατάφερε όμως να διαφύγει εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που δίνει η περιοχή.

Ποιος ακόμη μπορεί να ξεχάσει την αιματηρή ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς στην Κλειτορία στις 10 Μαρτίου του 2014;

Δύο άγνωστοι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας και υπό την απειλή όπλου, επιχείρησαν να αρπάξουν χρηματικό ποσό.

Αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο δέχθηκε πυροβολισμούς από τους δράστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν οι έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό των δραστών.

ΗΤΑΝ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ

Το βιολογικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε κάλυκα που προήλθε από πυροβολισμό σε βάρος αστυνομικού, κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας, ανιχνεύθηκε και σε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.

Η ληστεία καταγράφηκε καρέ καρέ από τις κάμερες, ενώ προέκυψε ότι ο «μεταμφιεσμένος» Μαζιώτης πυροβόλησε τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, ενώ οι δράστες της ληστείας ήταν δύο.

Οι ληστές διέφυγαν με ΙΧ που παράτησαν λίγο αργότερα σε κοντινή περιοχή έχοντας αποσπάσει από τα ταμεία της τράπεζας 4.000 ευρώ.

Παράλληλα, το ίδιο DNA είχε βρεθεί:

Κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες Νίκος Μαζιώτης και Πώλα Ρούπα σε διαμερίσματα – κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού, καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.