ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Περισσότεροι από 25 ύποπτοι για τη σύμβαση 717 στους σιδηροδρόμους καλούνται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Facebook
Twitter

Κλήσεις σε πάνω από 25 μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων απέστειλε το το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας όσον αφορά τη σύμβαση 717 που αφορά  τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση  στους σιδηροδρόμους.

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με την επίμαχη σύμβαση και κυρίως στο σκέλος που αφορά στη μη υλοποίηση της. Επιπλέον, κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν ήδη λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες ,  τα μέλη Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών.

Οι κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις των 25 υπόπτων αφορούν το αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Όλα τα πρόσωπα που καλούνται σε αυτό το στάδιο με την ιδιότητα του υπόπτου  έχουν δικαίωμα με βάση το νόμο να λάβουν γνώση των στοιχείων της ογκοδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και μαζί τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους να αντικρούσουν τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, πριν η υπόθεση αποτιμηθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Προ ημερών, το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά την επίμαχη σύμβαση και αφορά αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών δύο πρώην υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top