ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πλήρωσα 35.000 ευρώ σε θεραπείες» – Θύμα του φυσικοθεραπευτή μιλά για τα όσα βίωσε (video)

physotherapia 960x750 1
Φυσικοθεραπευτής κατηγορείται ότι παρίστανε τον γιατρό και υποσχόταν «θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων αποσπώντας από τα θύματά του χιλιάδες ευρώ.

Η ΕΡΤ φέρνει στο φως τη μαρτυρία ενός πρωην αθλητή για το πώς ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο από την Αθήνα που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.  «Γνώρισα το γιατρό το 2009 καθώς ήμουν αθλητής και μέλος της Εθνικής ομάδας. Τον γνώρισα μέσω ενός φίλου που είχε πληροφορηθεί γι’ αυτόν σε ένα ταξίδι. Τον είχε γνωρίσει σε ένα αεροπλάνο και του είχε συστηθεί ότι θεραπεύει τη σκλήρυνση κατά πλάκας», ανέφερε τηλεφωνικά στις «Συνδέσεις» ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο ίδιος τον επισκέφθηκε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη μυϊκή δυστροφία, και αφού τον ρώτησε αν είχε ξανά αντιμετωπίσει μια τέτοια πάθηση σαν δική τη δική του ο 65χρονος φυσικοθεραπευτής του απάντησε: «ο Γερμανός που συνεργάζομαι ο καθηγητής, ο γενετιστής έχει δεκάδες παθήσεις ίδιες με εσένα και τις έχουν θεραπεύσει».

Ρωτώντας περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος του απάντησε ότι «θα παρέμβουμε στο γονίδιο αλλά πρώτα πρέπει να κάνουμε ειδικές εξετάσεις».

«Ήταν ένα σενάριο που θα μπορούσα να το πιστέψω»

Όπως εξιστόρησε τα όσα άκουσε ήταν αυτά που γνώριζε και ο ίδιος από τις διαδικτυακές αναζητήσεις του.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχε επίσημα ίαση της πάθησης και ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με μια γονιδιακή θεραπεία ήταν ένα σενάριο το οποίο πίστεψε ο ίδιος, όπως είπε στην ΕΡΤ.

«Ηταν ένα σενάριο που θα μπορούσα να το πιστέψω. Παρόλα αυτά, δεν αποδέχτηκα απευθείας διότι δεν είχα την οικονομική δυνατότητα άμεσα να έχω 5.000 ευρώ που θα κόστιζε το ταξίδι στη Γερμανία με τις εξετάσεις» σημείωσε ο μάρτυρας αποκαλύπτοντας ότι ο κατηγορούμενος του εξήγησε ότι θα έπρεπε να καλύψει τα έξοδα και των δύο για το ταξίδι και τις εξετάσεις στη Γερμανία.

Περιγράφοντας την κατάσταση την οποία βίωνε είπε «εκείνη την περίοδο έπαιρνα την απόφαση ότι θα σταματήσω τις φρούδες ελπίδες και θα αρχίσω να δέχομαι αυτό που έχω και να ζω με το πρόβλημα και ελπίζοντας ότι μια μέρα στο Θεό ότι κάποια έρευνα θα βρεθεί και δεν θα είμαι σε βαριά μορφή, ώστε τουλάχιστον να σταματήσει πιο νωρίς».

Συνεχίζοντας την συγκλονιστική περιγραφή του ο άνδρας που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το πρόσωπο και το όνομά του, ανέφερε στην εκπομπή ότι είδε σε όνειρο ότι έτρεχε ξανά. «Αυτό μου έδωσε ένα μήνυμα ότι ίσως αυτό είναι και το αποφάσισα. Προσπάθησα, δανείστηκα, βρήκα και αποφάσισα να του πω να κάνουμε το ταξίδι στη Γερμανία. Έτσι και έγινε. Τα τακτοποίησε όλα στα ραντεβού», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας τη διαδικασία των εξετάσεων στη γερμανική κλινική που έκανε την εξειδικευμένη εξέταση στον εγκέφαλο και έπειτα στο ιατρείο του Γερμανού συνεργάτη του 65χρονου είπε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τίποτα από αυτά δεν ήταν αληθινό. Ερωτηθείς πόσα του κόστισε η «θεραπευτική θεραπεία» αποκάλυψε ότι συνολικά πλήρωσε 35.000 ευρώ σε θεραπείες.

«Η απάτη δεν ξεκίνησε το 2009 αλλά σιγά σιγά» είπε ο μάρτυρας αποκαλύπτοντας ότι όσο περνούσε ο καιρός αυξάνονταν και οι απαιτήσεις για τις «θεραπείες» με την ένεση να φτάνει ακόμα και τα 25.000 ευρώ.

pexels polina tankilevitch 3735709 scaled

Φυσικοθεραπευτής δεν μπορεί να θεραπεύσει σκλήρυνση κατά πλάκας

Για τη δράση του 65χρονου φυσικοθεραπευτή και του Γερμανού συνεργάτη του μίλησαν επίσης στην ΕΡΤ η Βάσω Μαράκα, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας και η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Ένας σοβαρός γιατρός ποτέ δε δίνει μπουκαλάκια στους ασθενείς να πηγαινοέρχονται» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η κ. Παγώνη προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν φυσικοθεραπευτής να θεραπεύει σκλήρυνση κατά πλάκας».

«Είναι πολύ βασικό αν κάποιος έχει ένα πρόβλημα σοβαρό, δεν διακόπτει τη θεραπεία του. Εάν θέλει μια δεύτερη, τρίτη γνώμη βεβαίως θα πρέπει να την πάρει. Αλλά μέχρι να κατασταλάξει ότι θα αλλάξει θεραπεία, ποτέ δεν διακόπτεται η θεραπεία σε αυτές τις παθήσεις γιατί θα γίνει υποτροπή», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά.

«Τα μέλη της Ένωσης ξέρουν ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι ιάσιμη» επισήμανε η κ. Μαλάκα προσθέτοντας ότι κάνουν οι ασθενείς το κάνουν για να έχει η νόσος μια καθυστέρηση.

Πηγή ΕΡΤ

You may also like

Comments are closed.