ΠΡΟΤΑΣΗ … ΑΛΑ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Πως μπορεί να γίνει η μεγάλη παρέλαση

Facebook
Twitter
Μια συγκεκριμένη πρόταση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες ο Καρναβαλικός Οργανισμός, για την διοργάνωση των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022.

Mια πρόταση που είχε κατατεθεί από τους καρναβαλιστές πριν από έναν χρόνο και που ίσως να αποτελεί την ιδανική λύση. Η πρόταση αυτή αναφέρεται στην διοργάνωση ελεγχόμενων παρελάσεων που θα γίνονται στους χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και συγκεκριμένα στο κεντρικό στάδιο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της όλης πρότασης το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι ο μοναδικός ιδανικός χώρος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Πάτρα για να φιλοξενήσει καρναβαλικές παρελάσεις, σε συνθήκες κορωνοϊού.

Το Στάδιο έχει τις προϋποθέσεις και την χωρητικότητα για να υποδεχθεί τους καρναβαλιστές της Πάτρας, σε μία παρέλαση που θα γίνεται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα έχει και την δυνατότητα για να φιλοξενήσει θεατές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στις κερκίδες του.

Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στους διοργανωτές για ελεγχόμενη προσέλευση καρναβαλιστών, αλλά και θεατών, προχωρώντας στην τήρηση των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων, αποφεύγοντας έτσι τους συνωστισμούς.

Η πρόταση αυτή εξετάζεται, ωστόσο, οι λεπτομέρειες του όλου εγχειρήματος δεν έχουν διευκρινιστεί και ούτε έχουν καταρτιστεί ακόμα. Θεωρείται αρκετά πιθανό ότι δικαίωμα συμμετοχής στις παρελάσεις αυτές να έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι, ενώ το κάθε γκρουπ θα έχει το δικαίωμα συγκεκριμένων αριθμητικών ορίων για τα μέλη του που ασφαλώς θα είναι αρκετά μικρότερο από αυτό των κανονικών παρελάσεων.

Το ποιο θα είναι αυτό το όριο και αν θα μιλάμε για παρελάσεις καρναβαλιστών ή επί της ουσίας για εκπροσώπους πληρωμάτων που θα παρελαύνουν γύρω από το Στάδιο, αυτό είναι ακόμα κάτι που συζητιέται.

Άλλωστε, το όλο σενάριο συζητιέται και δεν υπάρχει καμία απόφαση για την ώρα. Πάντως, θα είναι μια λύση για να έχουμε το φετινό καρναβάλι παρελάσεις από τη στιγμή που ο κορωνοϊός θα είναι ακόμα εδώ.

Όμως όλα θα εξαρτηθούν από την υγειονομική πορεία της χώρας, αλλά και της περιοχής μας μέχρι τον Μάρτιο του 2022 που είναι να γίνουν οι παρελάσεις του ερχόμενου καρναβαλιού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top