ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ψηφοδέλτιο ΝΔ Αχαΐας: Οι νέοι, οι παλιοί και οι καραμπόλες

Facebook
Twitter

Ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα και νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» η επιτάχυνση των διαδικασιών της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος αποφασίστηκε με το σκεπτικό να δοθεί αφενός περισσότερος χρόνος στους υποψήφιους βουλευτές μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου και αφετέρου να μπορέσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα να βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες έχοντας επισημοποιήσει τη συμμετοχή τους στις γαλάζιες λίστες.

Όπως καταγράφεται και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Αχαΐα το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας είναι νέα πρόσωπα.

Χωρίς δηλαδή συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Στους εν ενεργεία βουλευτές Αχαΐας, Ανδρέα Κατσανιώτη, Άγγελο Τσιγκρή, Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου προστίθενται οι παρακάτω υποψήφιοι:

ΓΙΑΝΝΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΕΛ.ΑΣ.

ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΕΩΛΟΓΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΕΙ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΙΑΤΡΟΣ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ)

ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΕΥΡΩΠΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΤΣΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΣΩΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΓΕΩΛΟΓΟΣ

Από αυτούς αν υπολογιστεί πως οι κυρίες Γιαννιά και Τραχήλη συμμετείχαν και στο ψηφοδέλτιο του 2019, οι υπόλοιποι συμμετέχουν για πρώτη φορά στις Εθνικές εκλογές της Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα οι νέοι υποψήφιοι είναι οι: Ιωάννης Κουκουβέλας, Παναγιώτα Παυλοπούλου, Νικόλαος Σπηλιόπουλος, Ευρωπία Συνοδινού, Γεώργιος Τσίρης και Ανδρέας Τσώκος. Πρόκειται για έξι νέα πρόσωπα από τα 12 του ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσουν τον σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων,  γεγονός που συνεπάγεται ανανέωση της λίστας κατά 50%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΉ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» οι υποψήφιες Παναγιώτα Παυλοπούλου και Ευρωπία Συνοδινού, επελέγησαν το τελευταίο διάστημα για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο. Αν και το όνομα της κυρίας Παυλοπούλου κυκλοφορούσε εδώ και καιρό, οι πληροφορίες ανέφεραν πως από την περιοχή των Καλαβρύτων απ’ όπου και κατάγεται διεκδικούσε συμμετοχή και ο κ. Ν. Τσάμης. Τελικά επελέγη η γυναικεία υποψηφιότητα κατά πληροφορίες στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Το ίδιο συνέβη και με την υποψηφιότητα της κυρίας Ευρωπίας Συνοδινού η οποία αντικατέστησε εκείνη της Κατερίνας Καραφωτιά από την Αιγιάλεια, η οποία και τελικά αποφασίστηκε να μην συμμετέχει.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top