ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών με πάνω 1 κιλό ηρωίνης

narkotika pyrgos 7 2 2022
Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής (6/2) οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή. Ο ένας εκ των δύο, Έλληνας προμήθευε τον αλλοδαπό που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διακίνησης, της κατοχής, της προμήθειας, της μεταφοράς και της διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.

Πώς δρούσαν

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν έναν Έλληνα, ο οποίος είχε μεταβεί με όχημα σε περιοχή της Πάτρας, όπου προμηθεύτηκε από τον αλλοδαπό μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και στη συνέχεια την μετέφερε στον Πύργο.

Κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό ηρωίνης, 28 γραμμάρια κοκαΐνης και 2.160 ευρώ

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δυο ανδρών στον Πύργο και στην Πάτρα και σε όχημά τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τα εξής:

  • (1.011,5) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (27,6) γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε δεκαέξι συσκευασίες,
  • (9,1) γραμμάρια κάνναβης,
  • δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • (2.160) ευρώ και
  • δυο κινητά τηλέφωνα.

Θα κέρδιζαν 30.000 ευρώ

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την διακίνηση των ναρκωτικών, ανέρχεται περίπου στις (30.000) ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του ημεδαπού άνδρα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του αλλοδαπού συλληφθέντα, προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

You may also like

Comments are closed.