ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου

roula pispirigkou
Προθεσμία να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον της 35ης ανακρίτριας κατηγορούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα προθεσμία στις 16 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένει από μέρα σε μέρα να προσδιοριστεί η δίκη της για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνα, καθώς κατηγορείται ότι δική της εγκληματική ενέργεια έκοψε το νήμα της ζωής της.

Μια πληθώρα στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αρχές φέρνει την 34χρονη ως την μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες και των δύο μικρότερων κοριτσιών.

Η μητέρα, σύμφωνα με όσα της αποδίδονται, φαίνεται να λειτουργούσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ένα modus operandi που ως σκοπό είχε να τερματιστεί η ζωή των παιδιών.

Τι αναφέρει η δικογραφία

Στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως «ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο» που «έφυγε εντελώς ξαφνικά» ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας .

Η Πισπιρίγκου αρνείται όσα τις αποδίδονται.

You may also like

Comments are closed.