ΚΟΣΜΟΣ

Sabah: Ο Ερντογάν φέρνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τη στρατιωτικοποίηση νησιών

erdogan ar
Στην επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προτίθεται να μεταφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah. 
Όπως αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», ο Τούρκος πρόεδρος θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στην Σύνοδο της Συμμαχίας, δημοσιοποιώντας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η Άγκυρα και, κατά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά, κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάννης και των Παρισίων. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Sabah κάνει λόγο ακόμη και για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας», τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Επιπλέον, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν θα επιμείνει στη Σύνοδο για το ζήτημα της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας, για το οποίο η Τουρκία εξακολουθεί να εκφράζει αντιρρήσεις, υπό τον ισχυρισμό ότι οι δύο χώρες παρέχουν στήριξη στην τρομοκρατία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, άλλωστε, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα αλλάξει στάση, εάν «δεν γίνουν σταθερά βήματα» από Ελσίνκι και Στοκχόλμη, με συγκεκριμένες απαντήσεις στις θέσεις της Άγκυρας. 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ