ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Sputnik V: Έτοιμες για διαπραγματεύσεις Γερμανία και Ρωσία

Facebook
Twitter
Σε άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού προχωρά η Γερμανία.

Η Γερμανία θα διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σχετικά με το εμβόλιο κορονοϊού Sputnik V, προκειμένου να μάθει πότε και σε ποιες ποσότητες μπορεί να χορηγηθεί, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι δεν θα υπογράψει συμβάσεις (με τη Ρωσία) όπως με άλλους παραγωγούς εμβολίων, όπως η BioNTech. Σε αυτό το πλαίσιο, … είπαμε ότι θα διεξαγάγουμε διμερείς διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Το πιο σημαντικό, θα συζητήσουμε πότε μπορεί να ξεκινήσει προμήθεια και τι ποσό μπορούμε να λάβουμε» δήλωσε ο Σπαν στο ZDF.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμβόλαιο, το νότιο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας θα λάβει 2,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Στις αρχές της εβδομάδας, η Βαυαρία υπέγραψε μνημόνιο προθέσεων με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων σχετικά με πιθανές παραδόσεις Sputnik V στην περιοχή.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμβόλαιο, το νότιο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας θα λάβει 2,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μόλις εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top