ΚΟΣΜΟΣ

Sputnik V: Έτοιμες για διαπραγματεύσεις Γερμανία και Ρωσία

sputnik v russia germany
Σε άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού προχωρά η Γερμανία.

Η Γερμανία θα διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σχετικά με το εμβόλιο κορονοϊού Sputnik V, προκειμένου να μάθει πότε και σε ποιες ποσότητες μπορεί να χορηγηθεί, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι δεν θα υπογράψει συμβάσεις (με τη Ρωσία) όπως με άλλους παραγωγούς εμβολίων, όπως η BioNTech. Σε αυτό το πλαίσιο, … είπαμε ότι θα διεξαγάγουμε διμερείς διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Το πιο σημαντικό, θα συζητήσουμε πότε μπορεί να ξεκινήσει προμήθεια και τι ποσό μπορούμε να λάβουμε» δήλωσε ο Σπαν στο ZDF.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμβόλαιο, το νότιο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας θα λάβει 2,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Στις αρχές της εβδομάδας, η Βαυαρία υπέγραψε μνημόνιο προθέσεων με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων σχετικά με πιθανές παραδόσεις Sputnik V στην περιοχή.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμβόλαιο, το νότιο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας θα λάβει 2,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μόλις εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ