ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στα σκαριά εθνικό σχέδιο για τους νέους

Facebook
Twitter
Μία αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτύπωσε την πρόθεσή του για παρατεταμένη επαφή με τη νεολαία και μάλιστα διά ζώσης. Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει περιοδείες και στις 13 περιφέρειες της χώρας με σκοπό την απευθείας διαβούλευση με τους νέους πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο νεολαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα είναι έτοιμο στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και ακολούθως θα δοθεί σε διαβούλευση και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι περιοδείες ανά περιφέρεια, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν έως την ερχόμενη άνοιξη με αρχές καλοκαιριού, καθώς θα περιλαμβάνουν και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Το εθνικό σχέδιο νεολαίας θα περιλαμβάνει βασικές προτάσεις πάνω στις οποίες θα γίνει συζήτηση με νεολαίους ώστε να τις αξιολογήσουν, να εκφράσουν την άποψή τους για το ποιες θεωρούν πιο κομβικές για τη ζωή τους και τελικά να προσθέσουν τις προτάσεις τους. Οι βασικοί άξονες του σχεδίου θα είναι η επιδότηση εργασίας, η μείωση ενοικίου, τα έξτρα vouchers, ο μηδενισμός του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας και τα data. Το εθνικό σχέδιο νεολαίας θα εδράζεται συνολικά σε τρεις βασικούς πυλώνες: Ισότητα στις ευκαιρίες, εξωστρέφεια, ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση. Είναι βέβαιο πως στις περιοδείες θα έχει ενεργό ρόλο και η ΟΝΝΕΔ, που μπορεί να βοηθήσει μέσω των τοπικών οργανώσεών της, αλλά η βασική στόχευση μόνο κομματική ταυτότητα δεν θα έχει. Οπως λένε στην «Κ» συνεργάτες του πρωθυπουργού, στόχος είναι να έρθει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε απευθείας επαφή με τη νεολαία.

sta-skaria-ethniko-schedio-gia-toys-neoys0
«Αποτελεί υποχρέωσή μας, όχι απλά εθνική, όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη στην κυριολεξία κατεστραμμένο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κορινθία (φωτ. INTIME NEWS).

Προχθές, ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις περιοδείες που ξεκίνησαν από το Δαμάσι και τα Φάρσαλα, βρέθηκε στην Κορινθία όπου εγκαινίασε φωτοβολταϊκό πάρκο. «Αποτελεί υποχρέωσή μας, όχι απλά εθνική, όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη στην κυριολεξία κατεστραμμένο», είπε και συμπλήρωσε πως «ως Ευρώπη έχουμε ήδη αναλάβει τις δικές μας δεσμεύσεις» καθώς «θα είμαστε η πρώτη ήπειρος κλιματικά ουδέτερη το 2050 και η φιλοδοξία μου είναι η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Οσον αφορά την επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου που εγκαινιάστηκε στην Κορινθία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες ωφελούνται από τέτοιες επενδύσεις «γιατί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πιο φθηνό ρεύμα, σε αντισταθμιστικά οφέλη» και είναι τελικά «ωφελημένες γιατί κάθε επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας, είτε στην κατασκευή είτε στη συντήρηση και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι τοπικές κοινωνίες να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια». O πρωθυπουργός θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις περιοδείες, οι οποίες ωστόσο θα είναι στοχευμένες. Οπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα πηγαίνει όπου έχει κάτι νέο να παρουσιάσει, όπως για παράδειγμα είναι η Δυτ. Μακεδονία και το μεγάλο πρότζεκτ της απολιγνιτοποίησης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top