ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα ύψη τα κρούσματα στην Δυτική Ελλάδα – Μαστοράκου: Να επανέλθει η μάσκα

QJOJFWLPRRC27JT33U6ZNTAE3E

Στο κόκκινο βρίσκεται η Αχαΐα με τα νέα κρούσματα κορονοϊού να κόβουν καθημερινά την ανάσα.

Η Πάτρα συγκεντρώνει το υψηλότερο ιικό φορτίο, με την πόλη κυριολεκτικά να “βράζει” και καθημερινά εκατοντάδες πατρινούς να διαπιστώνονται θετικοί στα COVID test που διενεργούνται.

Μόνο την Τετάρτη, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε μία ανάσα πριν τα 500, με 439 νέα κρούσματα να καταγράφονται μέχρι τις 3  το μεσημέρι.

Ανάμεσα σε αυτά, αρκετοί είναι και όσοι επαναμολύνονται, με πολλούς να περνούν τη νόσο με σχετικά βαριά συμπτώματα. Αιτία της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων το… πέταγμα της μάσκας και η μη εφαρμογή των μέτρων αυτοπροστασίας, με τους ειδικούς να εμφανίζονται σκεπτικοί για την ορθότητα της απόφασης.

Μάλιστα, όσο οι ημέρες περνούν, τόσο αυξάνονται οι φωνές των επιστημόνων που ζητούν την επιστροφή στην υποχρεωτικότητα της μάσκας, αφού η σύσταση για χρήση της, όπου υπάρχει συνωστισμός, στην πράξη αγνοείται από τους πολίτες.

“Θεωρώ ότι πρέπει να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, όπως και το συχνό testing, για να μπορεί εγκαίρως να γίνεται έλεγχος”, αναφέρει μιλώντας στο tempo24.news η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η οποία εμφανίζεται ιδιαιτέρως ανήσυχη για την κατάσταση.

Σύμφωνα με την κυρία Μαστοράκου τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφεται ρυθμός μετάδοσης 154%, με αυξητικές τάσεις.

You may also like

Comments are closed.