ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: «Η Σία έπρεπε να ‘ναι Πρόεδρος ή ο Τεμπονέρας»

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Συνέβη πριν από δεκάξι ημέρες όμως η σημασία του θα παραμείνει διαχρονική γιατί σημαίνει πολλά, κι επειδή έχει έντονο τοπικό «άρωμα», οφείλουμε να το καταγράψουμε. Ο λόγος για την δημόσια δήλωση του Σταμάτη Κραουνάκη αναφορικά με το ποια δύο Πατρινά πρόσωπα θα ήθελε στη θέση του νέου Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κι όπως είπε, θεωρούσε σχεδόν αναμενόμενο να είναι αυτά που θα έπαιρναν τη σκυτάλη.

Συγκεκριμένα, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ» του OPEN, του Σπύρου Χαριτάτου και της Ευλαμπίας Ρέβη, για να σχολιάσει τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και την νίκη της πρώτης Κυριακής (στον α΄ γύρο) του Στέφανου Κασσελάκη για την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος.

ΓΙΑ 2ο ΘΕΜΑ 1

Συγκεκριμένα, ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε για την βουλευτή Αχαϊας και πρώην υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου, αναφέροντας ότι «αυτή θα έπρεπε να είναι Πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως επίσης όμως, χρησιμοποίησε εναλλακτικά, και το όνομα του Πατρινού Εργατολόγου, στελέχους του κόμματος και υποψηφίου βουλευτή επικρατείας στις τελευταίες εθνικές εκλογές, Διονύση Τεμπονέρα.

Επ’ ακριβώς η δήλωση του δημοφιλή Έλληνα μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιού ήταν:

  • «Η φίλη μου η Σία Αναγνωστοπούλου που είναι ένα πρόσωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα και που απορώ, γιατί είναι σοβαρή, που δεν έβαλε για Πρόεδρος, η Σία θα έπρεπε να είναι Πρόεδρος αυτή τη στιγμή. Να ένα πρόσωπο σοβαρό. Τη ρώτησα και μου είπε: δεν θέλω. Ή ο Τεμπονέρας, ένα παιδί εξαιρετικότατο».

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Σταμάτης Κραουνάκης τόνισε πως δεν ανήκει στα εγγεγραμμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μιλά ως απλός ενεργός πολίτης, διευκρινίζοντας ότι «Εγώ ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη».

Ενώ παράλληλα σε αυτή την τηλεοπτική του εμφάνιση φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις και να μην πάρει θέση για τον έναν ή τον άλλο εκ των δύο «μονομάχων», (ο β γύρος των εκλογών διεξαγόταν την επομένη της εμφάνισής του), δηλαδή, του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτιόγλου. Αν και παραδέχτηκε ότι είχε συναντηθεί με τον πρώτο, ενώ ταυτοχρόνως μετέφερε την ενόχλησή του για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα «μηχανισμών» από το περιβάλλον της ετέρας συνυποψήφιας.

Επικεντρώνουμε πάντως στην προτίμησή του για τα δύο πρόσωπα από την Πάτρα, διότι αυτό είναι που έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα τοπικού χαρακτήρα. Κι είναι κάτι που σαφώς έχει το ιδιαίτερο, έντονο, ενδιαφέρον του.

Βέβαια, θα έλεγε κανείς ότι ειδικά για την Σία Αναγνωστοπούλου εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη μία τέτοια τοποθέτηση από τον Σταμάτη Κραουνάκη, λόγω της γνωστής σχέσης αληθινής φιλίας, αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού που έχουν οι δυο τους.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στις εθνικές εκλογές, ο Σταμάτης Κραουνάκης βρέθηκε στην Πάτρα, αποκλειστικά για να παραβρεθεί στην προεκλογική εκδήλωση της κας Σίας Αναγνωστοπούλου, με θέμα «Πολιτική – Κοινωνία – Πολιτισμός», που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 202 και έλαβε χώρα στο Royal Theater της πόλης.

Όπου, μάλιστα, ο κ. Κραουνάκης «μίλησε» για την φίλη του, την Σία, με τον μοναδικό δικό του τρόπο… Μ’ ένα τραγούδι που είχε γράψει αποκλειστικά για εκείνη και το τραγούδησε στο πιάνο απλώνοντας συγκίνηση σ’ όλο το κοινό, όπως κάνει πάντα…!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top