ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στη Βουλή η τροπολογία για τον Υποχρεωτικό εμβολιασμό – Τα νησιά κοιτούν οι ειδικοί

Facebook
Twitter
Άμεσα θα συζητηθεί στη Βουλή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός καθώς η κυβέρνηση κατέθεσε μια νέα τροπολογία, η οποία αφορά στις ήδη γνωστές κατηγορίες, δηλαδή σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισαν μία σειρά από θέματα που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικά για την επιτυχία της σχετικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Πρώτα από όλα αποκλείστηκε η πιθανότητα μετάθεσης του υπαλλήλου που θα αρνηθεί να εμβολιαστεί σε άλλη θέση. Η μετακίνηση του σε άλλη θέση θεωρήθηκε ότι θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα επίλυε για αυτό και η σκέψη αυτή δεν προχώρησε. Η αναστολή μισθού για τους «αρνητές» θα ισοδυναμεί με αναστολή εργασίας χωρίς χρονικό περιορισμό.

Σε όσους πουν όχι δεν θα χορηγούνται ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές παρά μόνο η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με άλλα λόγια, όσοι δεν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα χάνουν ένσημα που ενδεχομένως να αποδειχθούν κρίσιμα όταν έρθει η ώρα της σύνταξης.

Σε κάθε περίπτωση η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση θα αποσυνδέει την απόλυση από την αναστολή εργασίας, άρα ο υπάλληλος που θα αρνείται να εμβολιαστεί δεν θα πηγαίνει στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Δεν θα αφορά εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους αλλά μόνο όσους εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, που πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως 16 Αυγούστου αλλά και υγειονομικούς που πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός σε δομές υγείας για όλο το προσωπικό, υγειονομικό, διοικητικό, υποστηρικτικό σε όλες τις δομές υγείας, ιδιωτικές και δημόσιες. Δηλαδή σε διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές ΠΦΥ και άλλα.

Αυτό σημαίνει πως ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός για όλους όσους εργάζονται στους προαναφερθέντες χώρους, δηλαδή και σε λογιστές, γραμματείς, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, δασκάλους ειδικής αγωγής, όχι μόνο σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top