ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη με τους Πρέσβεις της Ελβετίας και της Πολωνίας

Facebook
Twitter
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 οι Πρέσβεις της Ελβετίας Olaf Kjelsen και της Πολωνίας Artur Lompart στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ελβετίας, βουλευτού Αχαΐας, Χριστίνας Αλεξοπούλου.

Κατά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης ανέπτυξε τη στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με στόχο να επαναπροσδιοριστεί η τουριστική της ταυτότητα και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της. Ο κ. Φαρμάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα τουριστική ταυτότητα “Olympian Land”, τονίζοντας ότι επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής είναι η διασύνδεση του τουρισμού με την ιστορία, τον πολιτισμό και την αγροδιατροφή της Δυτικής Ελλάδας.  Επίσης,  συζητήθηκε η δρομολόγηση συνεργασιών σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “MyWay” στην Πάτρα, όπου, παρουσία και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, εστίασε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παρουσίασε το προφίλ των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

20220527 ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 5

«Στόχος μας είναι μία νέα επιχειρηματική και επενδυτική εξωστρέφεια. Σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, αναζητούμε διαρκώς τους τρόπους με τους οποίους θα αναδείξουμε τη δική τους δουλειά και τα δικά τους προϊόντα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα εμπλουτίσουμε την παραγωγική μας βάση, έλκοντας και νέες επενδύσεις.  Με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα, στηρίζουμε έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας και παρέχοντας εφόδια που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, όχι μόνο να είναι βιώσιμες, αλλά και ανταγωνιστικές στη μετά – covid εποχή» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του ο κ. Φαρμάκης και καταλήγοντας, τόνισε:

«Η Δυτική Ελλάδα, περιοχή ισχυρών δυνατοτήτων και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, κοιτάζει πλέον τον κόσμο κατάματα και επιζητεί τις συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε εδώ λοιπόν, με ανοικτή την αγκαλιά για όλους. Γιατί γνωρίζουμε ότι το μέλλον δεν φτιάχνεται από μονάδες, αλλά από συλλογικότητες. Και ότι αυτό που αποκαλούμε Ευρώπη, πρέπει να είναι πάντα, το όμορφο και πολύχρωμο παζλ των κοινών μας προσπαθειών και η συνιστώσα της σύνθεσης των διαφορετικών δυνατοτήτων που έχει ο καθένας».

  • Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στη συνάντηση εργασίας, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/WvkXKzEEgj4
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top