ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνει πολιτική πίεση με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη

tsipras 0
Δεν κάμπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την ταύτιση των εκρήξεων οργής καλλιτεχνών και όσα διαδραματίζονται στα κατα τόπους φεστιβάλ- παραστάσεις κλπ με δική του δράση και υποκίνηση. 

Σε μακροσκελέσταστη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το κόμμα – εν είδει απάντησης στον κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού: ( αυτός ήταν ο στόχος και το “ζουμί” της ανακοίνωσης , εξάλλου):

“Γιατί προσβάλλονται τόσο πολύ από την κριτική στον καταδικασμένο βιαστή Λιγνάδη και γιατί ενοχλούνται από την δίκαιη κριτική στις αντιφάσεις της συγκεκριμένης απόφασης;”.

Ανεξαρτήτως του γεγονότος πως δημόσια, Κουμουνδούρου και στελέχη της, αποκρούουν κατηγορηματικά αιτιάσεις περί υποκινούμενων από την ίδια δράσεων εναντίον του Δ. Λιγνάδη , δηλώνοντας μάλιστα ότι συνιστά προσβολή η ταύτιση της “δίκαιης οργής” καλλιτεχνών και Κοινωνίας με ένα κόμμα, αναμφιβόλως, το απολαμβάνει ιδιαιτέρως.

Επανειλημμένως κορυφαία στελέχη του κόμματος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους έχουν συνομολογήσει ότι οι επιθέσεις που δέχεται το κόμμα από κυβέρνηση και υπουργό Πολιτισμού για το εν λόγω ζήτημα, συνιστά τεράστιο “δώρο”.

Κάποιοι προχωρούν τη σκέψη τους και παρακάτω  εκλογές εν όψει γαρ, ανεξαρτήτως του πότε θα γίνουν): Όταν για μια υπόθεση που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στην Κοινωνία , όπως την αποφυλάκιση ενός καταδικασμένου σε 12 ετη πρωτοδίκως έως την έφεση, αντιδράσεις που δεν έχουν “χρώμα” ή κόμμα, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τους εκπροσωπεί , τότε είναι δεδομένο ότι εκχωρείται μεγάλη δύναμη στην αξιωματική αντιπολίτευση και από δεξαμενές στις οποίες έχει πάψει να αλιεύει από το Δημοψήφισμα του 15 και έπειτα.

Εξ ου και το κόμμα,  όχι μόνο δεν ορρωδεί προ της ταύτισής του με τον “ξεσηκωμό” διαφόρων εναντίον Λιγνάδη αλλά κλιμακώνει έτι περαιτέρω την επίθεσή του στην κυβέρνηση για την υπόθεση: Με ευθείες αιχμές και υπονοούμενα πως τον στηρίζει αλλά και έτερες -πιθανώς- πρωτοβουλίες που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ο Αλέξης Τσίπρας στα “σκαριά”, για τις επόμενες ημέρες και αφορούν τη Δικαιοσύνη. 

Εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου

Στο μεταξύ, αύριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που διοργάνωσε το think tank των συμβούλων Τσίπρα, με ομιλητή και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, από όπου ασφαλώς και θα εξαπολύσει μύδρους κατά της Κυβέρνησης.

Η εκδήλωση η οποία προετοιμάζεται καιρό, συμπίπτει και με την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ( ως “ευτυχή” σύμπτωση το διαβάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα πραγματοποιείτο ούτως ή άλλως και όχι με αφορμή την επέτειο).

Είναι προφανές ότι στην εκδήλωση θα αξιοποιηθούν απολύτως οι “λαβές” από την τρέχουσα επικαιρότητα αλλά και όχι μόνο: Υπόθεση Λιγνάδη, ελευθερία Τύπου στην Ελλάδα και λοιπά “ντοσιέ”, είναι στο συρτάρι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς χρήση στην ομιλία του.

You may also like

Comments are closed.