ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ | Πολλά (ή… όλα) θα κριθούν στις Ευρωεκλογές | Το ρεπορτάζ της “Πολιτείας” στα “κεντρικά”….

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα “Πολιτεία”)

Τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία; Ποιο κλίμα κυριαρχεί σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο; Και ποιες σκέψεις ή σχεδιασμοί κερδίζουν έδαφος μεταξύ στελεχών, λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, λίγο μετά το κρίσιμο και παραλίγο ανατρεπτικό, συνέδριο, αλλά και αρκετά μετά την μεγάλη ήττα των διπλών εθνικών εκλογών Μαΐου και Ιουνίου 2023 που οδήγησε στην αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;

Το απαύγασμα της διερεύνησης μιας απάντησης στα πιο πάνω ερωτήματα, είναι ότι η πλειονότητα στελεχών τηρεί στάση αναμονής ως τις Ευρωεκλογές. Αναμένοντας: είτε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το άνοιγμα δρόμου για επανάκαμψή του στο πολιτικό σκηνικό, είτε την περαιτέρω πτώση του, (στην τρίτη θέση). Σενάριο που στον νου πολλών συνοδεύεται απ’ τον κρυφό πόθο της δημιουργίας ενός νέου κομματικού σχηματισμού, στην βάση όμως της ελπίδας για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα. Και πάντα με βάση την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δείξει σημάδια θεαματικής αύξησης ποσοστών.

1 MOTO 1 a 1

Βέβαια αυτός ο διακαής πόθος, για κάτι «νέο», θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρθει δεύτερος στις Ευρωεκλογές αλλά διατηρηθεί σε ποσοστά της τάξης του 15% (συν – πλην). Αν και σε μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις προοπτικές ισχυρότερης παρουσίας που μια παραμονή στη δεύτερη θέση θ’ ανοίξει στον Στέφανο Κασσελάκη, παρέχοντας πλήρη δυνατότητα στελέχωσης με νέο δυναμικό και διαμόρφωσης ενός κόμματος πιο κοντά στα δικά του «μέτρα». Με ορίζοντα βέβαια τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

 

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΟΥMOYΝΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ…

1 MOTO 1 b 1

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν συμπεράσματα ρεπορτάζ που την περασμένη εβδομάδα έκανε η «Πολιτεία» σε πιο κεντρικό επίπεδο, καταγράφοντας ατμόσφαιρα και απόψεις, ακόμα και γνωστών – «πρωτοκλασάτων» κομματικών στελεχών, εντός και εκτός των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου.

Βρεθήκαμε μάλιστα παρόντες την ώρα του «πανικού» που επικρατούσε στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την περασμένη Τρίτη, μέρα κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας στην Κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ενώ συνεντεύξεις από την νέα Εκπρόσωπο Τύπου κα Βούλα Κεχαγιά καθώς κι άλλων παραγόντων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα έχουμε την ευκαιρία να δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες.

Μένοντας ωστόσο στο παρασκηνιακό ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα όσα λέγονται και συζητιούνται στους κόλπους γνωστών στελεχών, εντός και εκτός γραφείων, όπου μεταξύ άλλων υπερτονίζεται ότι «τα πάντα θα κριθούν στις ευρωπαϊκές κάλπες», (στο «τα πάντα» περιλαμβάνεται η παραπέρα πορεία του κόμματος). Υπό την πεποίθηση, ότι: αν το κόμμα έρθει τρίτο θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες δημιουργίας νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ενώ σε περίπτωση δεύτερης θέσης το «μαχαίρι» και το «πεπόνι» θα έχει πια στα χέρια του ο νυν Πρόεδρος του κόμματος, για τις περαιτέρω εξελίξεις.

 

  • Μπαίνοντας στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου, το πρώτο που συναντάς είναι μια αφίσα του Αλέξη Τσίπρα. Πολλά σημαίνει αυτό…

1 SYRIZA MOTO 2 1

 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Το διαπιστωμένο στην Αθήνα κλίμα, φαίνεται να αντικατοπτρίζει το κλίμα που επικρατεί και σε τοπικό επίπεδο. Στελέχη που προβληματισμένα τηρούν στάση αναμονής δίχως όμως «βροντές» κι αναμένουν τις εξελίξεις με στραμμένο το βλέμμα στην ώρα των Ευρωεκλογών και το αποτέλεσμά τους που εν τέλει θα διαμορφώσει το μετέπειτα σκηνικό στην κεντροαριστερά. Αξιοσημείωτη σε όλο αυτό το σκηνικό στην Αχαΐα, ήταν μη παραμονή του πρώην Συντονιστή κ. Φώτη Βασιλακόπουλου ο οποίος παρότι κατά κοινή ομολογία και παραδοχή κρίθηκε «πετυχημένος» στη σύντομη θητεία του – η οποία να σημειωθεί πως χαρακτηρίστηκε επίσης από την έντονη προσπάθεια εξωστρέφειας.

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0019 1 e1711977773497

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top