ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τα «δώρα» της Πάτρας στη Βοσνία

Facebook
Twitter
Όχι μόνο πέτυχε το σκοπό του για τη δημιουργία Ελληνικής Βιβλιοθήκης στην Βοσνία – Ερζαγοβίνη ο εκ Πατρών Έλληνας πρέσβης Δημήτρης Παπανδρέου αλλά η Πάτρα είναι ανάμεσα στις τρεις πόλεις-σταθμούς συγκέντρωσης βιβλίων για την τροφοδοσία της εν λόγω Βιβλιοθήκης, μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα υπεύθυνος συντονισμού της διαδικασίας στην πόλη έχει οριστεί ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ενώ ως γνωστόν η «Πολιτεία» ήταν αυτή που έστησε «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ της Πρεσβείας και του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη που με τη σειρά του άναψε το πράσινο φως ώστε η Δημοτική Βιβλιοθήκη να συνδράμει στην όλη προσπάθεια.

Περιχαρής πάντως ο κ. Παπανδρέου φωτογραφήθηκε προ ημερών μπροστά από μία ακόμα αποστολή ελληνικών βιβλίων που έφθασαν στο Σεράγεβο. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 4.000 περίπου βιβλία ιστορικού, λογοτεχνικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Και φυσικά η προσπάθεια συνεχίζεται.

Ενώ την ευθύνη ταξινόμησης και κατηγοριοποίησης των βιβλίων αυτών είχαν αρκετοί απλοί πολίτες-εθελοντές στην Ελλάδα που αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο στην υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος. «Ένα απέραντο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους φίλους των ελληνικών γραμμάτων και του πολιτισμού, ανάμεσα τους και αρκετοί συγγραφείς που με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία αυτή συμβάλλουν τα μέγιστα στην διάδοση της ελληνικής παιδείας στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη» τόνισε στο μήνυμά του ο Έλληνας πρέσβης.

Papandreou 2

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top