Τα τρία εμπόδια στην επανεκκίνηση της Εστίασης

Facebook
Twitter
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν πολλά από τα καταστήματα Εστίασης της Πάτρας εν όψει του μετά από μήνες (προχθεσινού) ανοίγματος, ήταν η τροφοδοσία.

Όπως άλλωστε από την προηγούμενη εβδομάδα είχε γράψει η «Πολιτεία» μεταδίδοντας τον σφυγμό του κλάδου μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για επαναλειτουργία από 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία ήταν τα βασικά εμπόδια που αντιμετώπισαν οι μαγαζάτορες κατά την προετοιμασία των καταστημάτων τους.

Πολλοί επαγγελματίες της Πάτρας, μέσα σ’ όλα επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου της τελευταίας στιγμής για να βρουν νέους εργαζομένους! Και αυτό έχει την εξήγηση του.

Πρώτο πρόβλημα ήταν η τροφοδοσία. Η ημέρα επανεκκίνησης συνέπεσε με τριήμερο αργίας γεγονός που ανέτρεψε τον συνήθη προγραμματισμό ειδικά των εστιατορίων. Κι αυτό διότι έπρεπε να προμηθευτούν φρέσκα προϊόντα και όχι τρόφιμα τεσσάρων και παραπάνω ημερών. Τον μεγαλύτερο βαθμό προβλήματος αντιμετωπίστηκε στις ψαροταβέρνες αφού δεν θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες τους εν μέσω Πάσχα να βρουν φρέσκο ψάρι να… μυρίζει θάλασσα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλά από τα εστιατόρια που ειδικεύονται σε θαλασσινά είδη δεν τα είδατε να ανοίγουν ακόμα, κάτι που ωστόσο θα γίνει τις προσεχείς ημέρες. Αν και δεν έλειψαν οι επαγγελματίες αυτής της κατηγορίας που, όπως είπαν στην «Πολιτεία»: «Θα ανοίξω κι ας πουλήσω καλαμαράκια κατεψυγμένα».

Δεύτερο εμπόδιο ήταν το ρευστό που χρειάζονταν για τις ανακαινίσεις αλλά και για τις επισκευές που προέκυψαν, λόγω παρατεταμένου κλεισίματος, και ήταν υποχρεωτικό να γίνουν άμεσα με εφάπαξ εξόφληση. Ψυγεία που είχαν χαλάσει, φώτα καμένα, κουζίνες που χρειάστηκαν επιδιορθώσεις και πολλά άλλα.

Τρίτο πρόβλημα αφορούσε στην εξεύρεση προσωπικού. Κι όμως, παρά την αυξημένη ανεργία και τα πολλαπλά προβλήματα στην εξεύρεση εργασίας εν τούτοις παρουσιάστηκαν αντικειμενικά προβλήματα σε δεκάδες μαγαζιά αφού υπάλληλοι τους είχαν προλάβει να κανονίσουν Πάσχα στο χωριό ή βρίσκονταν ήδη στις πόλεις τους εφόσον πολλοί εξ αυτών είναι φοιτητές και άρα εκ των πραγμάτων αδυνατούσαν να βρίσκονται στο χώρο εργασίας για να κάνουν τις προετοιμασίες.

Το πρόβλημα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου λέγοντας ότι πολλοί επαγγελματίες, μέσα σ’ όλα επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου της τελευταίας στιγμής για να βρουν νέους εργαζομένους!

Όπως και να ‘χει, η Εστίαση άνοιξε. Με την ελπίδα ότι η προσέλευση στα καφέ και εστιατόρια δεν θα είναι μια «λάμψη» περιστασιακή που πολύ γρήγορα θα δώσει τη θέση της στα… άδεια τραπέζια, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Αυτός άλλωστε θα είναι ο μόνος τρόπος ώστε όσα μαγαζιά άνοιξαν να παραμείνουν ανοιχτά και να ανοίξουν κι άλλα και όχι να οδηγηθούμε σε λουκέτα λόγω αδυναμίας επανάκαμψης, γεγονός που δεν θα αφορά αποκλειστικά τον κλάδο Εστίασης αλλά συνολικά την τοπική οικονομία λόγω των αλυσιδωτών επιπτώσεων που θα υπάρξουν.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή