ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ταξίδι Ελπίδας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας στις 11 Δεκεμβρίου

arxaiologiko mouseio patras1 873x432 1

Η «Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ» διοργανώνει το 6ο «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα, σε συνεργασία με το Ιατρείο Ψυχογηριατρικής και Πρώιμης Διάγνωσης Νευρονοητικών Διαταραχών της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την υποστήριξη του Κοινωφελούςς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ «Φροντίζω» και της επιστημονικής Εταιρείας Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.15 το βράδυ και θα είναι προσβάσιμη στο Διαδίκτυο στους συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=-GKd513x3n0 και https://www.facebook.com/SynedraCongressEvent/live_videos/

Πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδειχθεί ο ρόλος των φροντιστών σε ασθενείς με νευρονοητικές διαταραχές. Συνήθως οι φροντιστές είναι μέλη της οικογένειας, στη συντριπτική πλειονότητα γυναίκες, και είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν. Η αναγνώριση και ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Στις διεργασίες της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν

Κωνσταντίνος Λυκέτσος, M.D., MHS, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ, Elizabeth Plank Althouse Professor, Johns Hopkins University, Director-Johns Hopkins Memory & Alzheimer’s Treatment Center, Director-Richman Family Precision Medicine Center of Excellence in Alzheimer’s Disease.

Παναγιώτης Βλάμος, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ, Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας

Ιωάννης Ελλούλ, Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Φίλιππος Γουρζής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών

Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής-Ψυχογηριατρικής, Ψυχογηριατρικό Ιατρείο Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Trinity College Dublin και Τechnical University Munich

Μαρία Φρούντα, ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Πάτρα

Βασίλειος Στάμος, Επιμελητής Α, ΚΥ Ερυμάνθειας

You may also like

Comments are closed.