ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Ανεβαίνουν οι πωλήσεις για να προλάβουν τις αυξήσεις τιμών

tesla gigafactory berlin 32 768x591 1

Σε ανοδική τροχιά οι παραδόσεις Tesla στην Κίνα τον Νοέμβριο, με τους πελάτες να κάνουν τις παραγγελίες τους πριν η εταιρεία αυξήσει τις τιμές στα ηλεκτρικά της οχήματα.

Οι παραδόσεις στην Κίνα ανήλθαν συνολικά σε 65.504 EV, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022, όπως έδειξαν την Παρασκευή τα στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων της χώρας.

Από τότε που ξεκίνησε τον πόλεμο τιμών στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους, η Tesla έχει ανεβάσει τις τιμές των οχημάτων της, συμπεριλαμβανομένων δύο αυξήσεων από τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτές οι κινήσεις είχαν επισημανθεί εκ των προτέρων, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να κάνει παραγγελίες πριν αυξηθούν οι τιμές. Ένα πρόσθετο κίνητρο με χρόνους παράδοσης τόσο σύντομους όσο και δύο εβδομάδες συνέβαλε επίσης στην αύξηση των πωλήσεων τον περασμένο μήνα στην Κίνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Tesla απέστειλε 43.389 EVs στο εξωτερικό από την Κίνα τον Οκτώβριο, απέστειλε μόνο 16.928 τον Νοέμβριο.

Αυτό έφερε τις συνολικές παραδόσεις από το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, το οποίο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής της, σε 82.432 EVs, αντιπροσωπεύοντας πτώση 18% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, τη μεγαλύτερη πτώση σε 11 μήνες.

Η BYD Co. με έδρα τη Shenzhen πούλησε τον περασμένο μήνα ένα ρεκόρ 170.150 πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, γεγονός που την έβαλε σε τροχιά να ξεπεράσει την Tesla στις παγκόσμιες παραδόσεις EV.

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 40% τον Νοέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος – και κατά 8,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο – σε 841.000 μονάδες, σύμφωνα με την PCA. Οι πωλήσεις όλων των επιβατικών οχημάτων ανήλθαν σε 2,08 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 26% από τον Νοέμβριο του 2022.

Οι εξαγωγές επιβατικών οχημάτων της Κίνας προς τη Ρωσία έχουν σκαρφαλώσει σε περίπου 800.000 μονάδες φέτος από 160.000 το σύνολο του 2022, δήλωσε ο Cui.

You may also like

Comments are closed.