ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Θρίλερ σε οικογένειες της Πάτρας με απατεώνες

Facebook
Twitter

Σαββατοκύριακο – θρίλερ για πολλές οικογένειες στην Πάτρα καθώς παρατηρήθηκε «καταιγισμός» τηλεφωνημάτων από απατεώνες με σκοπό να αρπάξουν χρήματα.

Και κάθε φορά χρησιμοποιούσαν διαφορετικά κόλπα. Ενδεικτικές τρεις περιπτώσεις τις οποίες πληροφορηθήκαμε και σε μία εξ αυτών, μία ηλικιωμένη την «πάτησε».

Έτσι επιτήδειοι κατάφεραν να αρπάξουν από την γυναίκα εξήντα λίρες, υποτίθεται για να σωθεί η ανιψιά της η οποία βρισκόταν -όπως της έλεγαν- στο Νοσοκομείο και έπρεπε να χειρουργηθεί.

Η γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία πως της τηλεφώνησε ένας άνδρας ο οποίος της είπε πως είναι γιατρός και πως η ανιψιά της έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Ο ίδιος της είπε πως πρέπει να καταβάλλει χρήματα ή λίρες γι’ αυτό και η ηλικιωμένη πείστηκε συμφωνώντας να του δώσει 60 χρυσές λίρες.

Συμφώνησαν επίσης να τις βάλει σε σακούλα και να τις αφήσει κάτω από κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της για να τις πάρει ο συνεργάτης του, επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε καθώς «θα έμπαινε στο χειρουργείο». Τελικά οι λίρες της ηλικιωμένης “έκαναν φτερά” ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Την ίδια ημέρα άγνωστοι τηλεφώνησαν σε γυναίκα στα Άνω Συχαινά. Μάλιστα μιλούσαν μεταξύ τους προκειμένου να προκαλέσουν πανικό. Η 35χρονη γυναίκα τους άκουσε να λένε πως το παιδί της είναι στο Νοσοκομείο μετά από τροχαίο και πως έπρεπε να καταβάλει 10.000 ευρώ για να σωθεί. Το παιδί της όμως βρισκόταν μέσα στο σπίτι!

Η γυναίκα επιχείρησε να τους «ψαρέψει» λέγοντάς τους «από που με παίρνετε; Θέλετε να με πάρετε πάλι σε λίγο»; Προσπάθησε να κερδίσει χρόνο για να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Τελικά όμως οι δράστες έκλεισαν το τηλέφωνο.

Στα Δεμένικα, άγνωστος τηλεφώνησε σε άνδρα λέγοντάς του πως είναι από το Υπουργείο και τον ενημερώνει για την άμεση καταβολή του market pass το οποίο θα μπορούσε να λάβει αυθημερόν (το τηλεφώνημα έγινε την Παρασκευή).

Ο άνδρας όμως δεν δικαιούτο market pass κάτι το οποίο γνώριζε αφού είχε επιχειρήσει να κάνει την διαδικασία με τον λογιστή του. Κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και τους έκλεισε το τηλέφωνο.

Η Αστυνομία επαναλαμβάνει σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ποτέ να μην δίνουν προσωπικά τους στοιχεία σε αγνώστους που τους τηλεφωνούν, ή επικοινωνούν μέσω email.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top