ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σπιράλ στα έργα των Προσφυγικών – Διαμαρτυρίες κατοίκων προς τη δημοτική αρχή

spiral prosfygika 1

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς και συνεργάτες του επισκέφτηκαν την περιοχή των Προσφυγικών όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή.

Συναντήθηκαν με κατοίκους κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας, σε συνέχεια διαβήματος τους προς τον Δήμο που δεν εισακούστηκε, ούτε καν απαντήθηκε.

spiral prosfygika 3

Έχει σταλεί και σχετική επιστολή-διαμαρτυρία προς τον Δήμαρχο και τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες με αίτημα για «αποκατάσταση αρνητικών επιπτώσεων ανάπλασης της περιοχής».

Κατά τις συζητήσεις με τους κατοίκους διαφάνηκε πως η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η μεγάλη μείωση των θέσεων στάθμευσης στην περιοχή, απόρροια κυρίως της «σημαντικής διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων» σε πολλούς από τους δρόμους πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας.

spiral prosfygika 6

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι δηλώνουν προβληματισμένοι για την απώλεια περίπου 400 θέσεων στάθμευσης μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης και ζητούν άμεσες μονοδρομήσεις συγκεκριμένων δρόμων προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις όσο διαρκούν τα έργα.

Τον Πέτρο Ψωμά συνόδευαν ο δημοτικός σύμβουλος του σπιράλ Θάνος Δούρος και ο τοπικός σύμβουλος του Κεντρικού Διαμερίσματος Τάκης Χρονόπουλος οι οποίοι περιηγήθηκαν στη γύρω περιοχή και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με περίοικους, καταστηματάρχες και περαστικούς και να καταγράψουν τις απόψεις και τα αιτήματά τους.

spiral prosfygika 9

Η έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων για το ολοκληρωμένο σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα, η πολυήμερη όχληση και παρεμπόδιση κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές και η αναστάτωση της καθημερινότητάς τους χωρίς προειδοποίηση ή συνεργασία είναι ορισμένα από τα επιπλέον παράπονα που εκφράστηκαν και σε αυτή την περίπτωση δημοτικών έργων.

Κατά την επίσκεψη στην περιοχή το σπιράλ κατέγραψε, εξάλλου, και την έντονη ανησυχία των κατοίκων για την εντεινόμενη εγκληματικότητα και ζητά από τη δημοτική αρχή να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε χιλιάδες κάτοικοι της πόλης των Πατρών να αισθανθούν ασφαλείς και όχι, όπως δηλώνουν «δημότες δεύτερης κατηγορίας, ευάλωτοι σε κλοπές και ανομίες, θύματα κακοποιών στοιχείων».

spiral prosfygika 8 spiral prosfygika 10 spiral prosfygika 7 spiral prosfygika 5 spiral prosfygika 4 spiral prosfygika 2

You may also like

Comments are closed.

395399247 6806232879438963 257920997740613464 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τ. Αντωνόπουλου για το Δημοτικό Γήπεδο Ζαβλανίου

Συνάντηση εργασίας για την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Ζαβλανίου πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη ...