ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το 21ο Γυμνάσιο Πατρών σε εκδήλωση κατά του bullying – “Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας”

Facebook
Twitter

Το 21ο Γυμνάσιο Πατρών σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30- 11.30, στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στόχοι της δράσης είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες:

– να ορίζουν τη βία και τον εκφοβισμό,

-να αναγνωρίζουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού και τις μορφές τους,

-να κατανοούν τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού,

-να αναφέρουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού,

-να αξιολογούν θετικά το σπάσιμο της σιωπής σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού,

-να χρησιμοποιούν ειρηνικές πρακτικές επίλυσης των συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο της δράσης, αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών του 21ου Γυμνασίου Πατρών θα φορούν μάσκες που θα απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, θα αναπαριστούν μορφές βίας με κάποιες κινήσεις, παγωμένες και δυναμικές εικόνες, θα παρουσιάσουν αφίσες (ψηφιακές και εικαστικές δημιουργίες) μαθητών και μαθητριών του Σχολείου με μηνύματα ευαισθητοποίησης κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, και θα διανέμουν σχετικό υλικό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους ανθρώπους που θα παρίστανται ή θα διέρχονται από την πλατεία.

Στις 11.00, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες άλλων σχολείων oι οποίοι θα βρίσκονται εκεί για τον ίδιο σκοπό, θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.

Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Σας προσκαλούμε να καλύψετε τη δράση, η οποία τελείται υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συμβάλλοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Με εκτίμηση

Ο επιστημονικά υπεύθυνος

Θεόδωρος Θάνος Καθηγητής Παιδαγωγικό Τμ. Ιωαννίνων Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η υπεύθυνη της δράσης   Μαρία ΝιμπήΦιλόλογος ΕΑΕ και μέλος της ΕΔΥ του 21ου Γυμνασίου Πατρών».

%CE%91%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1 21%CE%BF%CF%85 %CE%93 %CE%A3%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5 %CF%84%CE%B7 %CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE 2024 page 0001 1
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top