ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ενισχύεται με επιπλέον κλίνες κορωνοϊού

Facebook
Twitter
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το σύστημα υγείας για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που προκύπτουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ενισχύεται με 14 επιπλέον απλές κλίνες κορωνοϊού προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες εισαγωγές, μετά και την απόφαση που ελήφθη προχθές κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Covid με τη συμμετοχή μελών της επιστημονικής κοινότητας, της διοίκησης του ΠΓΝΠ και της 6ης ΥΠΕ.

Ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης σε χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε πως «οι νοσηλείες δεν μας ανησυχούν, όμως έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε τον αριθμό των εισαγωγών και από τα στοιχεία προκύπτει πως ο μέσος όρος νοσηλείας των συμπολιτών μας κυμαίνεται στις πέντε μέρες».

Χθες, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν τρεις ασθενείς στην ΜΕΘ Covid,34 στην κλινική Covid και 2 μικροί ασθενείς στην Παιδιατρική, ενώ 28 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας».

Δεδομένης της μεγάλης αύξησης σε νοσηλείες σε απλές κλίνες covid σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως ήταν αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω της θερινής κινητικότητα, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την αύξηση των απλών κλινών covid αλλά και των ΜΕΘ covid εάν σημειωθεί περαιτέρω αύξηση στις εισαγωγές. Ήδη άλλωστε το τελευταίο διάστημα η κατακόρυφη αύξηση εισαγωγών σε απλές κλίνες covid, στα δημόσια νοσοκομεία ξεπερνά το 40%.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΕΣΤ

Αυξημένη ήταν χθες η προσέλευση των πολιτών στα σημεία δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε rapid test.

Τα επίσημα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη έχουν ως εξής:

  • Στο Επιμελητήριο από τα 511 τεστ βρέθηκαν 64 θετικά.
  • Στο Κ.Υ. Βορείου Τομέα από τα 201 δείγματα εντοπίστηκαν 40 θετικά.
  • Στα Καλάβρυτα έγιναν 73 τεστ και βρέθηκαν 7 θετικά.
  • Στο Αίγιο από τα 96 δείγματα βρέθηκαν τα 24 θετικά.
  • Στο Λάππα από τα 11 τεστ εντοπίστηκε ένα θετικό.

Πηγή: Gnomip.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top