ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το ποσοστό εμβολιασμών ανά χώρα καθοριστικός παράγοντας για τις διακοπές των Βρετανών

Facebook
Twitter
Τα ποσοστά εμβολιασμού σε άλλες χώρες, θα αποτελέσουν βασικό παράγοντα, για το εάν οι ταξιδιωτικοί προορισμοί, που θα επιτραπούν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα χαρακτηρίζονται “πράσινοι”, “πορτοκαλί” η “κόκκινοι”, ενώ καθοριστικό παράγοντα, θα αποτελέσει η επικράτηση των μεταλλαγμένων παραλλαγών του κορονοϊού και η ικανότητα ενός έθνους, να τις εντοπίζει.

Η 17η Μαΐου έχει σημειωθεί ως η πρώτη ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης για το οποίο τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Το πρόγραμμα, είναι πιθανό να έχει τουλάχιστον τρία επίπεδα, τις «πράσινες» χώρες όπως το Ισραήλ, η Μάλτα και οι ΗΠΑ που θα εξαιρούνται από την καραντίνα, και θα επιβάλλονται στους επιβάτες τεστ πλευρικής ροής 15 λεπτών, κατά την επιστροφή τους .

Τα «πορτοκαλί» έθνη με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, όπως η Ελλάδα για τα οποία θα απαιτηθεί αρνητικό μοριακό τεστ, PCR πριν από την επιβίβαση τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα τεστ μετά την άφιξη τους και ορισμένες ημέρες καραντίνα.

Τέλος, τα ταξίδια στις «κόκκινες» χώρες θα εξακολουθούν να απαγορεύονται και τα μέτρα αφορούν καραντίνα σε ξενοδοχείο, δέκα ημερών, με κόστος 1.750 £ ανά άτομο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top