ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Όχι» στον Έλον Μασκ για βοήθεια από το Starlink

musk4
Απέρριψε η τουρκική κυβέρνηση την πρόταση του Έλον Μασκ για δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία στην Τουρκία μετά τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία του SpaceX θα μπορούσε να προσφέρει την υπηρεσία Starlink για δορυφορικό Διαδίκτυο εφόσον λάβει έγκριση από την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανώτερος τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, ευχαρίστησε τον πολυδισεκατομμυριούχο για την πρόταση, αλλά είπε ότι η Τουρκία έχει αρκετή δορυφορική χωρητικότητα.

2023 01 31T150514Z 1033382501 RC2L1Z9GUDQS RTRMADP 5 UKRAINE CRISIS DONETSK REGION

Τα δορυφορικά πιάτα Starlink (κάτω αριστερά) είναι βασικό μέσο πρόσβασης στο Διαδίκτυο για την Ουκρανία (Reuters)

Η χώρα έχει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες, αν και δεν μπορεί να παρασχεθεί ηλεκτρική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία –ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε την Τουρκία από το 1939- σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους και στις δύο χώρες και τραυμάτισε χιλιάδες.

Η SpaceX πρόκειται να εκτοξεύσει τον πρώτο δορυφόρο επικοινωνίας της Τουρκίας, τον Turksat 6A, σε τροχιά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

mississippi2e ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» το Μισισίπι – Τουλάχιστον 26 νεκροί (δείτε βίντεο)

Ανείπωτη τραγωδία καταγράφεται στο Μισισίπι τις τελευταίες ώρες, καθώς καταστροφικές καταιγίδες και τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος που «σαρώνουν» την ...