Βγήκαν τα «μαχαίρια» για την τηλεμαχία – Διαφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Facebook
Twitter

H καθιερωμένη πλέον τα τελευταία χρόνια σύγκρουση των κομμάτων για το αν και πόσα debate θα πραγματοποιηθούν πριν τις εκλογές, κυριάρχησε σήμερα στην αντιπαράθεση των κομμάτων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο στο πρώτο του briefing να απορρίπτει κατηγορηματικά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια τηλεμαχία μόνο ανάμεσα στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ, υπενθυμίζει τις κρίσεις και όσα έκανε η κυβέρνηση από το 2019, κάνει αυτοκριτική και τονίζει ότι οι τρεις μεγάλοι εθνικοί στόχοι της επόμενης τετραετίας είναι οι υψηλότεροι μισθοί, το σύγχρονο κράτος και η δημόσια δωρεάν υγεία που μας αξίζει.

«Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Η 21η Μαΐου είναι η πιο κρίσιμη ημέρα. Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε: Γυρίζουμε πίσω ή προχωράμε μπροστά; Σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δικό του σημερινό προεκλογικό σποτ, εστιάζει στην ακρίβεια, προβάλλοντας δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης με διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών και καταλήγει με το μήνυμα «Ως εδώ. Δικαιοσύνη Παντού».

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή debate

Και ενώ οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών είναι καθημερινές, παραμένει άγνωστο αν θα συμφωνήσουν για τη διεξαγωγή debate.

Η ΝΔ ζητά μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου να γίνει σίγουρα ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διεξαχθεί και δεύτερο με τη συμμετοχή μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

«Η θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνει ένα debate με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Τα υπόλοιπα αφορούν ημέρα», είπε ο κυνβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

«Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ στέλνουμε στο παρελθόν τα δύο συστήματα εξουσίας»

Debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ζητά η Χαριλάου Τρικούπη και ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα Τρίκαλα ζήτησε ισχυρή ψήφο στο ΠΑΣΟΚ.

«Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ στέλνουμε στο παρελθόν αυτά τα δύο συστήματα εξουσίας».

«Ο μόνος λόγος που θα οδηγηθούμε σε κάλπες τον Ιούλιο ξανά, σε αυτή την περίπτωση, θα είναι μόνο για να υπάρξει μία μικρή, μεγαλύτερη, δεν ξέρω πως θα εκφραστεί, υποκλοπή, ληστεία των ψήφων του ελληνικού λαού», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top