ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και νοσοκομεία και της Πάτρας και Αχαΐας

Facebook
Twitter

Ξεκινά επιτέλους το επόμενο διάστημα ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος σε χιλιάδες δημόσια κτίρια σ’ όλη τη χώρα, κυρίως σε σχολεία και νοσοκομεία. Ο έλεγχος που είχε αναγγελθεί απ’ τον περασμένο Μάρτιο αλλά διαρκώς καθυστερούσε, τελικώς μπαίνει τώρα σε τροχιά υλοποίησης.

Οι έλεγχοι θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε κτίρια που στεγάζονται δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, δημόσιες επιτελικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από σεισμό και, εν συνεχεία, στα υπόλοιπα κτίρια.

Ήδη το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προχώρησε στη δημιουργία Μητρώου Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου, οι οποίοι θα διενεργήσουν τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων. Ο δε πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής έχει πει ότι ο προσεισμικός έλεγχος είναι κάτι που το ΤΕΕ έχει ζητήσει εδώ και χρόνια.

«Με την εργασία και την επιστημοσύνη των Ελλήνων Μηχανικών, θα ελεγχθούν οργανωμένα και με χρονοδιάγραμμα όλα τα κρίσιμα δημόσια κτίρια μέσα στους επόμενους λίγους μήνες», λέει εκ μέρους του ΤΕΕ ο πρόεδρος του Γιώργος Στασινός. Προσθέτοντας ότι «η πρόληψη και η προστασία μπροστά από τα σεισμικά φαινόμενα, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών, την περιουσία ιδιωτών και κράτους και τη λειτουργία της Πολιτείας. Για πρώτη φορά στη χώρα δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, καταρχήν, αλλά και των κρίσιμων κτιρίων και υποδομών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΠ και όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, το 46% των υφιστάμενων κατασκευών της Ελλάδας έχουν χτιστεί από το 1959-1985 με τον αντισεισμικό κανονισμό του 1959, το 32% πριν το 1959 χωρίς αντισεισμικό κανονισμό, το 13% των κτιρίων που έχουν χτιστεί από το 1985 έως το 1995 με τον αντισεισμικό κανονισμό του 1959 και τα πρόσθετα άρθρα του 1984/85 ενώ το 9% που έχουν χτιστεί από το 1995 έως σήμερα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό του 1995 και τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό του 2000.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top