ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καϊλή: Αίτημα για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών στην Ελλάδα

Facebook
Twitter
Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκεται η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας που έχει ξεσπάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βελγικές Αρχές έχουν καταθέσει στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και των λογαριασμών τόσο της ίδιας της ευρωβουλευτού, όσο και του πατέρα και του συζύγου της, με τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, να διατάζει τη δέσμευσή τους

Ο κ. Βουρλιώτης φέρεται να κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, σύζυγος).

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά (150.000 ευρώ) μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά (600.000) φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top