ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρασβούργο: Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνει στη συζήτηση για την καθαίρεση της Καϊλή

androulakis
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρουλάκης θα πιέσει την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να μπει στην Ολομέλεια το θέμα των λόμπι.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα υπάρξει τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα επισημαίνουν πως «η υπόθεση αφορά στην ευρωομαδα, επομένως εκείνη θα αναλάβει πρωτοβουλίες θεσμική θωράκισης και πίεσης για περισσότερο έλεγχο».

Όσο για την Εύα Καϊλή, οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως «υπήρχε μηδενική επικοινωνία» με την ευρωβουλευτή από τον Ιανουάριο του 2021, σημειώνοντας επίσης ότι ο κ. Ανδρουλάκης «από τις 26 Ιουλίου ήταν έτοιμος να την διαγράψει» και για τον λόγο αυτό βρισκόταν «σε διαρκή επικοινωνία με την Ιράτσε Γκαρθία, πρόεδρο της ευρωομαδας των Σοσιαλιστών». Ωστόσο –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές– ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν επιθυμούσε να στρέψει τα φώτα μακριά από τις υποκλοπές, ούτε να παρέμβει στο έργο της Pega.

Τέλος, για τη Νέα Δημοκρατία, οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν τα εξής: «Είναι αδιανόητη η προσπάθεια συμψηφισμού που επιχειρεί. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ, δεν συμψηφίζεται με τα σκάνδαλα της ελληνικής κυβέρνησης. Χυδαία σπέκουλα, δείχνει το πολιτικό ήθος της ΝΔ. Θα μας πουν ότι παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη λόγω Κατάρ!».

You may also like

Comments are closed.