ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Υπ.Εσωτερικών: Αλλαγές για τα Self Tests στους δημόσιους υπαλλήλους – Τα νέα δεδομένα

Facebook
Twitter
Τα self test και η διενέργειά τους αλλάζουν στο Δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι προμηθεύονται κανονικά τα self test χωρίς να έχουν υποχρέωση δήλωσης, αν δεν εργάζονται διά ζώσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, διανέμονται δωρεάν τρία seft test, ένα για την εβδομάδα από 7.6.2021 έως 13.6.2021, ένα για την εβδομάδα από 14.6.2021 έως 20.6.2021 και ένα για την εβδομάδα από 21.6.2021 έως 27.6.2021.

Την προμήθεια δωρεάν αυτοδιαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου self test δικαιούται το προσωπικό ανεξαρτήτως της προϋποθέσεως παροχής εργασίας με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας, χωρίς υποχρέωση δήλωσης αποτελέσματος και χωρίς περαιτέρω δυσμενούς συνέπειας, εφόσον κατά το χρονικό διάστημα από 7.6.2021 έως 27.6.2021 δεν παρασχεθεί εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.».

Μέχρι το Σάββατο, 12.6.2021, θα γίνει η παραλαβή από τα φαρμακεία τριών συνολικά αυτοδιαγνωστικών ελέγχων και αποκλειστικά για την τρέχουσα εβδομάδα θα δύναται να δηλωθεί το αποτέλεσμα οποτεδήποτε εντός της περιόδου 7-13/6/2021 για όσους παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους, πάντα χωρίς οιαδήποτε δυσμενή συνέπεια.

Οι εργαζόμενοι που δεν παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους έως 27.6.2021, μπορούν και εκείνοι να προμηθευτούν τρεις αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους νόσησης, χωρίς ωστόσο να υφίσταται υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος αυτού στην πλατφόρμα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα και χωρίς οιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια, εφόσον δεν παρίστανται με αυτοπρόσωπη παρουσία στον τόπο εργασίας τους για παροχή αυτοπρόσωπης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον τόπο παροχής εργασίας, ενώ έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top