ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Υπόθεση Πάτση: Δικηγόρος στελεχών της ΕΥΠ που κατηγορούνταν για κατασκοπεία – Οι εταιρίες που συμμετείχε

Facebook
Twitter

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση κάτι το οποίο προκάλεσε και την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται να είναι δικηγόρος υπεράσπισης πολλών στελεχών της ΕΥΠ, ενώ συμμετέχει και σε ουκ ολίγες εταιρίες και διαχειρίζονταν κόκκινα δάνεια.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Πάτσης όπως αποκαλύπτει το Mega είχε αναλάβει συνήγορος υπεράσπισης για στελέχη της ΕΥΠ που αντιμετώπιζαν κατηγορίες κατασκοπείας κατά την διάρκεια μίας περιόδου που πολλά στελέχη της υπηρεσίας αυτής αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους κατηγορίες για ύποπτες δοσοληψίες.

Να σημειωθεί ότι ο ο βουλευτής Γρεβενών τα τελευταία χρόνια είχε πάρει από τα ΕΛΤΑ πάνω από 800 χιλ. ευρώ, για νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που συμμετέχει ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ.

Από το 1995 συμμετέχει στην εταιρεία «Multi Collection» (κοινή εταιρεία με Τράπεζα Πειραιώς), η οποία διαχειριζόταν «κόκκινα» δάνεια.

Το 2010 η εταιρεία «Πλάτων», την οποία ίδρυσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, (σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς), αγόρασε «κόκκινα» 62 εκατ. € με 4,3 εκατ. €.

Ο Ανδρέας Πάτσης συμμετέχει επίσης στην Horsehold (Κυπριακή LTD) από το 2017, ενώ το 2019 επενδύει 1 εκατ. € στην Lyktos (μέτοχος Παγκρήτιας) με δάνειο Ελβετίας.

Το 2022 ιδρύει την εταιρεία «Ανδρέας Πάτσης και Συνεργάτες», εκπροσωπώντας το DLA Piper, Νομικές Υπηρεσίες ΕΛΤΑ.

Επιπλέον, εμπλέκεται σε νομικές υπηρεσίες στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, ενώ από 2012 – 2022 έχει συμμετοχή σε άλλες 15 εταιρείες.

Τεράστια αύξηση στις καταθέσεις του

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Πόθεν Έσχες του βουλευτή Γρεβενών. Συγκεκριμένα το 2018 είχε καταθέσεις 3.339 ευρώ, ενώ το 2019 οι καταθέσεις του εκτινάχθηκαν στα 2.302.940 ευρώ.

Επίσης το 2018 δεν εμφανίζει καθόλου χρήματα σε δάνεια και το 2019 είναι 1.309.392 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top