ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Υψηλή η ζήτηση για πασχαλινές διακοπές σε χώρες της Μεσογείου

Facebook
Twitter
Υψηλός είναι ο αριθμός κρατήσεων της TUI για το Πάσχα σε ευρωπαϊκούς προορισμούς με καλό κλίμα και ηλιοφάνεια, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου και των Καναρίων Νήσων, όπως αναφέρουν ο Guardian και το moneyreview.gr.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Βρετανών και Γερμανών τουριστών, όπως αναφέρει ο μεγαλύτερος τουριστικός και ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης, εντοπίζονται σαφώς οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η ηπειρωτική Ισπανία, η Αίγυπτος, αλλά και η Ελλάδα, διότι πρόκειται για προορισμούς που «εγγυώνται» μεγάλη ποσότητα ήλιου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διακοπών, που συμπίπτει με το Πάσχα των Καθολικών.

Ειδικότερα, και βάσει των δεδομένων που διαθέτει ο τουριστικός όμιλος, τα αεροσκάφη που διαχειρίζεται αναμένεται να είναι πλήρη στο 95% κατά μέσον όρο αυτό το Πάσχα, βάσει συναφούς δείκτη που παρακολουθεί.

Αξίζει να επισημανθεί σε αυτό το σημείο πως το συγκεκριμένο ποσοστό προσεγγίζει τα ανάλογα επίπεδα πριν ξεσπάσει στην Ευρώπη η πανδημία του κορωνοϊού. Σημειώνεται πως τουλάχιστον 500.000 άτομα πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της TUI για το Πάσχα, όπως σημείωσε η εταιρεία.

«Η δυναμική των κρατήσεων παραμένει ενθαρρυντική και οι ταξιδιωτικές τάσεις και η ισχυρή ζήτηση για τις διακοπές του Πάσχα είναι ένα υγιές σημάδι για το επερχόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Εμπελ, διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού και ταξιδιωτικού γερμανικού κολοσσού. Και προσέθεσε τα εξής: «Βάσει των τάσεων αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η πληρότητα θα είναι κοντά στα επίπεδα προ πανδημίας.

Προβλέπουμε, επίσης, πως το καλοκαίρι του 2023 θα είναι καλό». Αναφέρεται ότι ανεξαρτήτως των πιέσεων που δέχονται από τον πληθωρισμό και το υψηλό κόστος διαβίωσης τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία, ο αριθμός των κρατήσεων είναι υψηλός, όπως αναφέρουν ο Guardian και το moneyreview.gr.

Ενδεικτικά, τις τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου οι κρατήσεις ήταν 10% αυξημένες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Η εταιρεία έχει επίσης αυξήσει τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Σύμφωνα με την TUI, ο κόσμος θεωρεί πως οι διακοπές είναι υψηλή προτεραιότητα και δεν θέλει να τις θυσιάσει παρά την αύξηση του κόστους ζωής.

Ωστόσο, τέλος, παρατηρείται πως αυξάνονται οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αλλά και τα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών, τα οποία επιτρέπουν καλύτερη διαχείριση του προϋπολογισμού για το ταξίδι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top