ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ζαλίζουν» οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα – Σε απόγνωση οι καταναλωτές

supermarket 1

Οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών σε βασικά προϊόντα φέρνει πολλούς καταναλωτές σε αδιέξοδο.

«Όχι απλά ακριβά, είναι κόλαση, μία πανάκριβη κόλαση, συνέχεια ανεβαίνουν οι τιμές».

Οι καταναλωτές ψωνίζουν πλέον λιγότερα για να βγάλουν τον μήνα, ενώ η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη καθώς τα πορτοφόλια αδειάζουν ήδη από τις πρώτες μέρες του μήνα.

«Tα προϊόντα είναι ανεβασμένα όλα ασυζητητί και ο κόσμος είναι περιορισμένος».

Το κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά στο σουπερμάρκετ συνεχίζεται, στενεύοντας και άλλο την τσέπη των καταναλωτών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Eurostat για τον μήνα Ιανουάριο, ο δείκτης στα τρόφιμα διαμορφώνεται στο 12,6%, οριακά χαμηλότερα από τον Δεκέμβριο, όταν είχε αυξηθεί κατά 12,9%.

«Σε μερικά είδη έχουν διπλασιαστεί οι τιμές».

«Χρυσά» τα όσπρια

Η ακρίβεια έχει πλήξει ακόμα και τα παραδοσιακά ελληνικά όσπρια. Φασόλια, γίγαντες, φακές, ρεβίθια τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας.

«Τους γίγαντες τους πουλάγαμε γύρω στα 6 ευρώ πέρσι και τώρα έχουν 7 μισή, το οποίο προσπαθούμε να το κρατήσουμε στο 7.50».

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα συσκευασμένα φασόλια όπου από 5,50 ευρώ που κόστιζαν πέρσι, έφτασαν να πωλούνται έως 7μιση ευρώ το κιλό.

«Τα πληρώνουμε αλλά είναι ακριβά».

Πέρα όμως από τις υψηλές τροφές στα τρόφιμα, οι καταναλωτές έχουν να πληρώσουν και τους δυσβάστακτους λογαριασμούς στο ρεύμα, παρά τις επιδοτήσεις. Η ακρίβεια με τις συνεχείς ανατιμήσεις στην πραγματική οικονομία, έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα εισοδήματα και στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

You may also like

Comments are closed.