ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αγρίνιο: Ξεσηκωμός για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Facebook
Twitter
Συλλαλητήριο χθες για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. 

Η έναρξη της προγραμματισμένης κινητοποίησης έγινε λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης και θα έχει κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Μ.Αραβανή.

Το συλλαλητήριο είναι η κορύφωση των διεργασιών του τελευταίου διαστήματος που προκλήθηκαν από τη συσσώρευση δυσχερειών στο Νοσοκομείο Αγρινίου που δείχνει το ίδιο να είναι «ασθενής» και η κοινή γνώμη αγανακτισμένη.

ergatiko kentro

Τις περασμένες ημέρες οι γιατροί παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου , συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, έγινε σύσκεψη φορέων, εκδόθηκε μπαράζ ανακοινώσεων και κατατέθηκαν Ερωτήσεις στη Βουλή.

Τα… social media εξάλλου πήραν φωτιά για τις ελλείψεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά η παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη. Προφανώς το ότι λαμβάνει χώρα στην «καρδιά» του καλοκαιριού επηρέασε δυσμενώς τη συμμετοχή.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι όπου η έλλειψη γιατρών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καταπόνηση του προσωπικού με την υπερεφημέρευση αλλά και αδυναμία κρίσιμων κλινικών-όπως οι χειρουργικές- να ανταποκριθούν σε πλάνο ασφαλούς εφημέρευσης.

Την ίδια ώρα το «εντέλλεσθε» για εφημερίες και μετακινήσεις-από Μεσολόγγι σε Αγρίνιο- για να καλύπτονται τα κενά προκαλούν έντονες αντιδράσεις στους γιατρούς που ζητούν επιτακτικά προσλήψεις αλλά δεν αισιοδοξούν…

sillalitirio 1

Για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου πρωτοστάτησε  η Ένωση Νοσομειακών Ιατρών, η δράση στηρίχθηκε από τους εργαζόμενους, το δημοτικό συμβούλιο και το Εργατικό Κέντρο, φορείς και  συλλόγους .

Παρόντες είναι ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, επικεφαλής και εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία μέλη του,  δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ κ.α.

Οι διεκδικήσεις όπως έχουν εκφραστεί από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και τους φορείς που μετείχαν στην πρόσφατη σύσκεψη:

  • Καμία σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση των χειρουργικών ή άλλων κλινικών, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις ανάγκες των ασθενών με άμεση συνέπεια τη μείωση των κλινικών.
  • Να μην προχωρήσει στο όνομα της υποστελέχωσης και του ¨νέου ΕΣΥ¨καμία κατάργηση τμήματος ή αλλαγη χαρακτήρα χρήσης ή κλείσιμο Νοσοκομείου. Τα 2 Νοσοκομεία του Νομού μας και τα ΚΥ καλύπτουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας και χρειάζεται άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας και δημιουργία νέων τμημάτων
  • ΑΜΕΣΗ προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των 2 Νοσοκομείων με κατεπείγουσες διαδικασίες
  • Νέος σύγχρονος οργανισμός των Νοσοκομείων που να καλύπτει και να προβλέπει τις σημερινές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού. Αντίστοιχα και για την ΠΦΥ
  • Κάλυψη όλων των κενών θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού
  • Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top