ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Άναψαν» τα τηλέφωνα για το Καραμανδάνειο – Το παρασκήνιο των αποφάσεων και το σχέδιο

Facebook
Twitter
Όπως από την περασμένη βδομάδα είχε γράψει η «Πολιτεία» η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα αποφάσεων για το Νοσοκομείο, τις οποίες και επέσπευσαν οι αναρρωτικές άδειες των τεσσάρων αναισθησιολόγων.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε συμφωνία μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και ιδιώτη αναισθησιολόγου, ο οποίος και ανέλαβε προκειμένου προσωρινά να γίνονται έκτακτα χειρουργεία, ενώ υπήρξε διαρκής συνεργασία ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Πρώτο ζητούμενο ήταν η αναζήτηση γιατρών οι οποίοι προσωρινά θα κάλυπταν τις ανάγκες του Νοσοκομείου, δεύτερο και σημαντικό η εξεύρεση λύσης για την υποδοχή έκτακτων αλλά και τακτικών περιστατικών στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και τρίτον η προώθηση όλων των ενεργειών για την προκήρυξη θέσεων μόνιμων αναισθησιολόγων.

Οι ενέργειες είχαν σαν αποτέλεσμα την έκδοση της ανακοίνωσης του Σαββάτου από το Υπουργείο Υγείας, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζονται οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και της Διοίκησης.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν ότι υπήρξε ενδιαφέρον που επιτάχυνε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες και από την πλευρά του Πρωθυπουργικού Γραφείου, στην κατεύθυνση να υπάρξει άμεσο και σαφές μήνυμα πως το Καραμανδάνειο όχι μόνο δεν κλείνει αλλά και θα αναβαθμιστεί.

Όλα τα παραπάνω έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα και υπό την πίεση των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί.

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα υπάρξει μία σαφής και ξεκάθαρη εικόνα μέσω της οποίας θα αποδειχθεί πως δεν υπήρξε ούτε υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης του Νοσοκομείου, αναφέρει στην «Πολιτεία» «πηγή» του Υπουργείου Υγείας.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στο μεταξύ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Πάτρα οι γιατροί που θα καλύψουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει, ενώ από την πλευρά των γιατρών και των εργαζομένων τηρείται στάση αναμονής και επιφυλακτικότητα έως ότου δρομολογηθούν τα θέματα που αφορούν στην ενίσχυση και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top