ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δ. Σούρας: Ο λόγος που πήγα στη γειτονιά της Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Facebook
Twitter

Στην Πάτρα, στην οικία και τη γειτονιά της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρέθηκε για μερικά εικοσιτετράωρα ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Οπως εξηγεί στην «Espresso», θέλησε να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος όλης αυτής της τραγωδίας, ενώ, όπως αποκάλυψε, μίλησε και με έναν από τους περιοίκους, ο οποίος του συμπλήρωσε το παζλ της τραγωδίας των τριών θανάτων των ανήλικων κοριτσιών.

«Πήγα στην Πάτρα με σκοπό να δω πώς είναι χωροταξικά η γειτονιά του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη. Μου φαινόταν πολύ παράξενο το γεγονός ότι οι γείτονες δεν ήξεραν τίποτα, δεν έλεγαν τίποτα. Αντίκρισα, λοιπόν, ένα σπίτι το οποίο ήταν πολύ κοντά με τα άλλα. Τα παράθυρα με τις πόρτες των διπλανών σπιτιών είναι επίσης πάρα πολύ κοντά. Είναι ένας μικρός δρόμος, μια μικρή γειτονιά όπου ακούγονταν τα πάντα. Ημουν μαζί με συνεργάτες μου μέσα στο αυτοκίνητο και ακούγαμε από τα σπίτια τραγούδια, ομιλίες, τα πάντα. Επίσης, ήθελα να δω από κοντά την αντίδραση του κόσμου μέσω των μηνυμάτων που άφηνε για τα τρία αγγελούδια. Και δεν σου κρύβω ότι διέκρινα έναν φοβερό, πρωτόγνωρο θυμό. Υπάρχουν ζωγραφιές που είναι φτιαγμένες από παιδιά, οι οποίες περιέχουν την απεικόνιση και την αγανάκτηση ενός θυμού που δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Ηταν για μένα πολύ δύσκολες οι στιγμές που βίωσα εκεί, λόγω συναισθηματικής φόρτισης και όλης αυτής της οργής που προείπα. Βρήκα κάποιον άνθρωπο από τον οποίον πήρα πολύ σημαντικές πληροφορίες. Ετοιμάζω το παζλ όλης αυτής της υπόθεσης και, όταν προχωρήσει η ανάκριση, θα κάνω δηλώσεις. Ο κόσμος μού είπε ότι δεν γνώριζε όλα αυτά που ακούγονται προς τα έξω. Εγώ πιστεύω πως ο κόσμος ξέρει τη δική του αλήθεια… Ομως, άμα δείτε πόσο κοντά είναι το σπίτι αυτό με τα υπόλοιπα, μου φαίνεται αδιανόητο να μη γνώριζαν. Δηλαδή δεν συνέβαινε τίποτα και όλα γίνονταν κάτω από απόλυτη μυστικότητα; Δεν ξέρω τι να πω».

Πιστεύετε πώς είναι το έγκλημα του αιώνα, όπως λένε;

Αν εξελιχθεί όπως πάει να εξελιχθεί, με αποδείξεις και για δολοφονία των άλλων δύο παιδιών, σίγουρα θα λέμε για το έγκλημα του αιώνα. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια ιστορία ούτε στα παγκόσμια χρονικά, εκτός μιας στην Αμερική.

Ψυχιατρικά πώς κρίνετε τη Ρούλα Πισπιρίγκου;

Παλεύω και λέω συνεχώς ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ψυχιατρική ασθένεια, με την έννοια ότι θα σε οδηγήσει να σκοτώσεις. Δεν έχουμε ψυχιατρική ασθένεια. Η κυρία είναι παρούσα, μιλάει παντού, λέει τα πάντα παντού με κάθε λεπτομέρεια.

Πιστεύετε ότι υποκρίνεται τόσο καλά, που κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει όλα αυτά που αποκαλύπτονται;

Εγώ πιστεύω πως είναι μία διαταραχή προσωπικότητας η οποία δεν άπτεται της ψυχιατρικής ασθένειας. Αρα, λοιπόν, ότι έκανε το έκανε ξέροντας και έχοντας γνώση, χωρίς να έχει χάσει τα λογικά της. Η γνώμη μου είναι αυτή: ήξερε τα πάντα. Έβγαινε στα κανάλια, αποζητούσε τη δημοσιότητα, πολλές φορές στράφηκε εναντίον του συζύγου και μετά τα αναιρούσε, κατηγόρησε τους γιατρούς και πολλές άλλες λεπτομέρειες που συνθέτουν το παζλ. Η όλη πορεία της δείχνει αυτά που προείπα.

Θα θέλατε να τη συναντήσετε;

Πάρα πολύ. Ενας τέτοιος άνθρωπος έχει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον να συνομιλήσεις μαζί του. Επαναλαμβάνω, αν αποδειχτούν και οι άλλοι δύο φόνοι, θα μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα. Ηδη και αυτό για το οποίο κατηγορείται είναι βαρύτατο: έδωσε 6 ml κεταμίνης σε ένα 9χρονο κορίτσι, στο παιδί της. Υπάρχουν επιστήμονες που είναι 150% σίγουροι ότι και τα άλλα δύο παιδιά έχουν θανατωθεί από την ίδια με άλλον τρόπο. Μένει να αποδειχτεί. Είναι μια πολύ μεγάλη και βαθιά ιστορία, και γι’ αυτό με ώθησε να πάω στο σπίτι της Πάτρας για να δω ιδίοις όμμασι το περιβάλλον στο οποίο συνέβαιναν όλα αυτά!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top