ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ο «δύσκολος» χειμώνας θα φέρει και αύξηση του επιδόματος

Facebook
Twitter

Σχέδια για καταβολή αυξημένου επιδόματος θέρμανσης

Στο σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου περιλαμβάνεται η καταβολή αυξημένου επιδόματος θέρμανσης ενόψει ενός άκρως δύσκολου χειμώνα για χιλιάδες καταναλωτές.

Είναι από τα μέτρα τα οποία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για να ενταχθεί στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες της ΔΕΘ και φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» καθώς έχει σχετικά ελεγχόμενο δημοσιονομικό κόστος.

Απώτερος στόχος φαίνεται πως είναι να στραφούν οι καταναλωτές στην κατανάλωση πετρελαίου για τη θέρμανση τους, το οποίο είναι φθηνότερο και να περιορίσουν τη χρήση των κλιματιστικών, τα οποία λειτουργούν με ρεύμα…

Στην κυβέρνηση στοχεύουν να διερευνηθούν τα ποσά, τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κινούνται στα επίπεδα του 1,7 ευρώ το λίτρο από 1,6 ευρώ πέρυσι. Σημειώνεται πως για το επίδομα θέρμανσης διατέθηκαν πέρυσι συνολικά 168 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ποσά ανά δικαιούχο κυμάνθηκαν από 100 ευρώ έως 750 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι βρίσκεται και η επιδότηση στους λογαριασμούς του φυσικού αέριου, οι τιμές του οποίου βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (παρά την ελαφρά αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών). Υπολογίζεται ότι από την επιδότηση θα καλυφθούν περίπου 700.000 νοικοκυριά που θερμαίνονται με φυσικό αέριο.

Αυτές οι επιδοτήσεις αναμένεται να ενταχθούν στο πακέτο των μέτρων στήριξης. Η μορφή της παρέμβασης θα πάρει σάρκα και οστά το επόμενο διάστημα και όπως σημείωσε προσφάτως ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας πέρυσι τα νοικοκυριά είχαν στηριχθεί με αυξημένο επίδομα θέρμανσης και με επιδοτήσεις μέσα από τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ύστερα από συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργείων και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνάρτηση με την πορεία των δημόσιων οικονομικών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top