ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Γέμισαν τα ξενοδοχεία της Πάτρας από το πανελλήνιο συνέδριο ενδοκρινολογίας

3849942

Η Πάτρα έχει μια σημαντική δυναμική σε διάφορες μορφές τουρισμού που όμως δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε.

Και αυτές οι μορφές δεν είναι μόνο ο θρησκευτικός τουρισμός ή ο ναυτικός τουρισμός για τους οποίους έχει γίνει αρκετές φορές λόγος, αλλά και άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο ιατρικός τουρισμός.

Η Πάτρα λόγω του Πανεπιστημίου της και τη συνύπαρξη του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που βρίσκεται δίπλα του, έχει μια ξεχωριστή δυναμική για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, μέσα από τα διάφορα πανελλήνια συνέδρια που γίνονται κατά καιρούς στην πόλη μας.

Το πλέον πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του πανελλήνιου συνέδριου ενδοκρινολογίας Ενδόραμα ’23 που όπως έχει οριστεί να γίνεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου.

Φέτος στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, βρέθηκαν στην Πάτρα τουλάχιστον 500 ιατροί για να το παρακολουθήσουν, μαζί με αντιπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών και ιατρικούς επισκέπτες.

Τα ξενοδοχεία της Πάτρας, τόσο στο κέντρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της γέμισαν από επισκέπτες λόγω του συνεδρίου αυτού, σε μια εποχή που η πληρότητα τους τις υπόλοιπες ημέρες είναι αρκετά χαμηλή.

Παράλληλα, το αντίκτυπο του συνεδρίου αυτού, με την τόσο μεγάλη συμμετοχή που είχε, το ένιωσε και η αγορά, δηλαδή ο κλάδος της εστίασης, καθώς ειδικότερα στην περιοχή του Ρίου, αλλά και όχι μόνο σε αυτή, έγιναν αρκετές κρατήσεις σε εστιατόρια από τους συμμετέχοντες.

Να λοιπόν που τέτοιου είδους επιστημονικά – ιατρικά συνέδρια μπορεί να προσφέρουν στην επισκεψιμότητα της πόλης και στην αγορά της, σε μία πόλη όπως η Πάτρα που έχει ανάγκη από εξωστρέφεια και εξωγενές συνάλλαγμα.

 

Το συνέδριο και η Μεγάλη Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου ακούστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με την ενδοκρινολογία, αλλά και για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι στην χώρα μας, τόσο για τον σακχαρώδη διαβήτη, όσο και για την παχυσαρκία.

Επιπλέον, ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η πολιτιστική πτυχή του συνεδρίου που ανέδειξε τη σχέση της περιοχής με τις πόλεις της Κάτω Ιταλίας, καθώς από τα μέρη μας έφυγαν δεκάδες άποικοι για να δημιουργήσουν τις πόλεις της Μεγάλης Ελλάδος.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Καλάβρια, μια περιοχή που εξακολουθεί να μιλάει την ελληνική γλώσσα και να την περνάει από γενιά σε γενιά, κρατώντας την ζωντανή, παρά το ότι το ελληνικό κράτος έχει παύσει να στέλνει δάσκαλο στα σχολεία τους.

You may also like

Comments are closed.