ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σημαντικό συνέδριο με όλες τις νεότερες εξελίξεις στην Παθολογία

Facebook
Twitter
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το σημαντικό συνέδριο με αντικείμενο όλες τις νεότερες εξελίξεις στην Παθολογία το οποίο διοργάνωσε η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

εικόνα Viber 2022 10 23 15 17 56 759

Πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ένας υγειονομικός πρώτης γραμμής, ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Μάρκος Μαραγκός (στη φωτογραφία στο μέσον) ενώ συμμετείχαν πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση αλλά και υγειονομικοί του ΕΣΥ που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας στα δύο μεγάλα Νοσοκομεία, ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέας».

Τόσο ο διευθυντής της Παθολογικής του ΠΓΝΠ και πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Μαραγκός όσο και άλλοι υγειονομικοί και η Ε.Ι.Ν.Α. τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι το ΕΣΥ αποστελεχώνεται από εμπειρότατους γιατρούς που βγαίνουν σε συνταξιοδότηση, παράλληλα επιβαρύνεται η κατάσταση σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, ενώ η πανδημία είναι ακόμη εδώ!

Το πρόβλημα εστιάζεται στον όγκο των περιστατικών Covid που θα διακομιστούν υποχρεωτικά στην Πάτρα το χειμώνα, καθώς τα Νοσοκομεία Πύργου και Αγρινίου αντιμετωπίζουν δομικά προβλήματα και ελλείμματα, αλλά και την αδυναμία των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων να αντιμετωπίσουν επί τόπου τα περιστατικά, αυξάνοντας τις γενικές νοσηλείες στις non-Covid κλινικές των μεγάλων νοσοκομείων.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πολιτεία” της 24.10.2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top