ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Στο φουλ οι γαμήλιες δεξιώσεις

WEDDING RECEPTIONS 1699

Πάμε προς την καρδιά του καλοκαιριού και ήδη κάθε Σαββατοκύριακο οι επιχειρήσεις κέτερινγκ που διοργανώνουν γαμήλιες εκδηλώσεις έχουν από δύο και τρεις γάμους.

Όμως το καλοκαίρι αυτό θα είναι κομβικό για την επιβίωση αρκετών από αυτές τις επιχειρήσεις μετά την μεγάλη ζημιά που υπέστησαν από την πανδημία, τις ακυρώσεις και όλο αυτό το κακό που έχει συμβεί με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία κέτερινγκ και ταμία του ΣΚΕΑΝΑ Δημήτρη Φάκαλο, οι γαμήλιες εκδηλώσεις έχουν πράγματι αυξηθεί αρκετά σε αριθμό το φετινό καλοκαίρι, όμως από την άλλη παρατηρείται το εξής φαινόμενο που κοστίζει σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

«Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό πτώσης στους καλεσμένους σε κάθε γαμήλια εκδήλωση που φτάνει ακόμα και το 30%. Εκεί που ο μέσος όρος των προσκεκλημένων στους γάμους του 2019 έφτανε τους 365, φέτος ο αριθμός αυτός έχει πέσει στα δικά μας δεδομένα στους 240».

Το γεγονός αυτό έχει δύο ερμηνείες. Από τη μία έχει να κάνει με οικονομικά αίτια αφού οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα έχουν φέρει αυξήσεις στις τιμές, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος που έχει ένα γαμήλιο τραπέζι για ένα ζευγάρι ή για τους συγγενείς του.

Κόβοντας έτσι προσκεκλημένους μειώνεται το κόστος της εκδήλωσης. Από την άλλη έχει να κάνει ίσως και με τις αλλαγές που έχει φέρει στις ζωές μας ο κορωνοϊός, φέρνοντας την τάση για λιγότερους προσκεκλημένους στους γάμους, αλλά και γενικότερα στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση το φετινό καλοκαίρι που ήδη έχει ξεκινήσει θα είναι κομβικό για την βιομηχανία των γαμήλιων εκδηλώσεων και για τις αντοχές που θα έχουν αυτού του είδους οι επιχειρήσεις που απασχολούν πλήθος εργαζομένων και επαγγελματιών.

You may also like

laptop111 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, την Πέμπτη 30 Μαρτίου από 18:00 έως και 23:00

Λόγω τακτικών εργασιών αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής ...

Comments are closed.