Τα “πάνω – κάτω” στους υποψηφίους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Δείτε ποια νέα ονόματα μπορεί να ανακατέψουν την “τράπουλα”

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Θα είναι τελικά υποψήφια η Άννα Μαστοράκου, αν και έχει ειπωθεί πως δεν θα είναι αλλά τελευταία διατυπώνονται και αντίθετες απόψεις από πολλά στελέχη; Θα είναι και η συνεργάτης του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Παναγιώτα Παυλοπούλου; Και ακόμα, ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην Αχαϊα, Θεόφιλος Βασιλείου;

Εάν τα συγκεκριμένα ονόματα ενταχθούν και αυτά στο ψηφοδέλτιο σαφώς αυξάνει το ενδιαφέρον ως προς την “κούρσα” του σταυρού, αφού αλλάζουν άρδην οι συσχετισμοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προτάσεις έχουν γίνει και στην κόρη του πρώην δημάρχου Αιγίου, Κατερίνα Καραφωτιά η οποία και αποδέχθηκε, όπως επίσης και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ. Καλαβρύτων Νίκο Τσάμη.

Κι ακόμα, στον Δημήτρη Μουτούση. Ο επιχειρηματίας Νίκος Σπηλιόπουλος, όπως επίσης από την Αιγιάλεια οι κυρίες Μαρία Μπιρμπανάγου και Ελισάβετ Πίκουλα Μπομποτσιάρη, έχουν απαντήσει αρνητικά στην πρόταση για κάθοδο τους στις εκλογές. Ενώ και η Ασπασία Ρηγοπούλου ακούγεται ότι ίσως να μην κατέλθει αφού προορίζεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την Αχαϊα ίσως ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. “Από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα” λένε τα στελέχη. Μεσολάβησαν οι συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα και έμενε να συνέλθει η πολιτική γραμματεία για να “σφραγιστεί” κάθε υποψηφιότητα. Στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας θα ενταχθούν έξι άνδρες και έξι γυναίκες.

Όπως όλα δείχνουν, στις επικείμενες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, αδειάζοντας έτσι μια θέση στο ψηφοδέλτιο, για το οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Επίσης δεν θα είναι υποψήφιοι οι Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός.

Ούτε όμως και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος, θα είναι υποψήφιος, όπως ακουγόταν, καθώς πήρε τη θέση του Απόστολου Κατσιφάρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει δηλώσει με συνέντευξη του στην “Πολιτεία”, ότι θα συνεχίσει σε αυτόν τον τομέα εν όψει και Περιφερειακών εκλογών τον Οκτώβριο 2023.

Προ καιρού όμως είχε ακουστεί και το όνομα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Ο ίδιος είχε προταθεί από την Ν.Ε. του κόμματος, είχε όμως πει “όχι”. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι του ζητήθηκε εκ νέου και εξ Αθηνών να είναι υποψήφιος. Έτσι δεν αποκλείεται τελικά να ακούσουμε το όνομα του. Γεγονός που θα σημαίνει ανακάτεμα της μέχρι τώρα “τράπουλας” και πολλά νέα δεδομένα ως προς την δυναμική και τους συσχετισμούς μεταξύ διεκδικητών του σταυρού.

Εκτός λοιπόν από τους νυν βουλευτές, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, δεδομένες επίσης είναι και οι υποψηφιότητες του Γιώργου Κυριακόπουλου και Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Πιθανή και η ένταξη του Γιώργου Ρώρου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ”, αλλά και του Νίκου Κοτρωνιά.

Από γυναίκες είναι σίγουρες οι υποψηφιότητες της Ελένης Αδαμοπούλου, Μαργαρίτας Καραγιώργου, Γιώτας Παναγοπούλου και Αγγελικής Τσονάκα. Όμως ακούγονται και τα ονόματα των Θέμη Μπάκα, Κώστα Κακαβά, Τάκη Γεωργακόπουλου και Μαρίας Στέφου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή