ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πατρινοί προπονητές στο εδώλιο; Οι καταγγελίες για κακοποίηση αθλητριών αφορούν και την πόλη μας

Facebook
Twitter
του Κωνσταντίνου Φλαμή
Οι καταγγελίες που έγιναν εδώ και μήνες για κακοποιήσεις αθλητριών της Ενόργανης Γυμναστικής, αφορούσαν και την Πάτρα.

Και αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι καταθέσεις των αθλητών και αθλητριών των σωματείων, που κατήγγειλαν, την άνοιξη, τη φρικτή κακοποίησή τους με επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Εισαγγελία Αθηνών και ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου που χειρίζεται την υπόθεση διερευνούν  το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως η σεξουαλική κακοποίηση και η σωματική βλάβη, σε βάρος των αθλητών.

Περίπου 80 μάρτυρες από την πλευρά των αθλητών είναι έτοιμοι να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη αν αυτό χρειαστεί.Οι καταγγελίες των αθλητών αφορούν 35 – 40 προπονητές και προπονήτριες, εκ των οποίων οι μισοί είναι εν ενεργεία, σε συλλόγους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν καταθέσει τα προσωπικά βιώματα τους, αναφέροντας συγκεκριμένα πρόσωπα, ημερομηνίες και τόπους όπου έγιναν οι κακοποιήσεις εις βάρος τους.

Όσο η Εισαγγελία Αθήνας διερευνά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των θυμάτων, Αλέξανδρος Αδαμίδης, την Τετάρτη κατέθεσε στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας  της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία αναλαμβάνει το πειθαρχικό κομμάτι.

Ο κ. Αδαμίδης παρέδωσε τα στοιχεία των αθλητών και αθλητριών, προκειμένου να κληθούν και από την Επιτροπή για να καταθέσουν – άλλοι μέσω υπομνήματος και κάποιοι αυτοπροσώπως.

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΗΝΕΙ Ο Δ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο μεταξύ σε σχέση με τις καταγγελίες που αφορούν πατρινούς, ο πρώην πρόεδρος της ΕΓΟ και γνωστός γυμναστής Δημήτρης Δημητρόπουλος (φωτογραφία χαμηλά), άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεμονωμένων περιπτώσεων κακοποίησης αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής από προπονητές.

Τόνισε,όμως, πως σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές δεν ήταν καθοδηγούμενες. Στον απόηχο των όσων κατήγγειλαν οι 22 αθλητές και αθλήτριες, ο κ. Δημητρόπουλος δήλωσε, πως εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο δεν αφορά στη δική του θητεία, καθώς ουδέποτε στη διάρκεια αυτής υπήρξε η παραμικρή καταγγελία.

 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ανέφερε ότι

«Δεν λέω ότι οι 22 αθλητές και αθλήτριες λένε ψέματα, μπορεί κάποιοι προπονητές να λειτούργησαν έτσι και ναι, είναι καταδικαστέο».

Ο πατρινός πρώην πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. δήλωσε επίσης πως, «οι αθλητές πρέπει να κατηγορήσουν, όσους τα είχαν κάνει και είναι δουλειά της συντεταγμένης Πολιτείας να ερευνήσει.

Αν προκύψει έστω και δική μας ‘εμπλοκή’ τότε θα είμαστε υπόλογοι.Εμείς στη διάρκεια της θητείας μας φέραμε 120 μετάλλια στη χώρα.

Είχαμε δίπλα σε όλους τους αθλητές φυσιοθεραπευτές και γιατρούς ακόμα και από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και αν είχε συμβεί το παραμικρό -είπε ο κ. Δημητρόπουλος- θα το εντόπιζαν άμεσα»!

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top