ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΓΝΠ: Μονοκλωνικά σε τρεις ασθενείς μέσα σε δύο ημέρες

patra nosokomiop 1
Τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που πληρούσαν τα κριτήρια που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, τις δύο τελευταίες ημέρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αυτό δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, γνωστοποιώντας πως έχει ανοίξει η «βεντάλια» των κριτηρίων για χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων μετά τις νέες οδηγίες του Υπουργείου και έτσι οι θεράποντες ιατροί θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για ασθενείς που αντιμετωπίζουν νοσήματα υψηλού κινδύνου.
Όπως επισημαίνει, «τα κριτήρια χορήγησης έχουν διευρυνθεί και αφορούν ασθενείς νοσηλευόμενους και μη που πάσχουν από νοσήματα υψηλού κινδύνου, όπως ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, με καρδιαγγειακά νοσήματα, με δρεπανοκυτταρική αναιμία, μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς, θαλασσαιμικοί, πάσχοντες με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, ηππατική νόσο, εγκυμονούσες στον 2ο ή τον 3ο μήνα, κ.α. Βασική προϋπόθεση είναι ο θεραπών ιατρός να υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα για τον ασθενή του και να υπάρχει PCR αναρτημένο στο μητρώο ασθενών Covid-19. Αφού εγκριθεί το αίτημα, άμεσα ενημερώνεται με SMS τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής για το ραντεβού του στο Νοσοκομείο. Πλέον, στην 6η ΥΠΕ η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων γίνεται εκτός από τα δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας» αναφέρει.

You may also like

Comments are closed.