ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

“ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ”: «Έγκλημα κατά της πόλης ο ποδηλατόδρομος στην Οθ. Αμαλίας»

Facebook
Twitter

“ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ”

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Στο θέμα του ποδηλατόδρομου της Πάτρας, στην Όθωνος Αμαλίας, που προ ημερών πρόβαλε η «Πολιτεία» μεταφέροντας τα «κακώς κείμενα» και τα αλυσιδωτά προβλήματα που προκαλούνται στην κυκλοφορία, έχει και συνέχεια. Συνέχεια την οποία έδωσε η δημοτική παράταξη «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» θυμίζοντας δύο σημαντικά σημεία της όλης υπόθεσης:

  • Πρώτον, ότι είχε αντιδράσει πρώτη στην επιχειρούμενη κατασκευή του ποδηλατόδρομου εντός του παραλιακού δρόμου και όχι εντός του παλιού λιμανιού της Πάτρας.
  • Και δεύτερον, ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, που είχε αρχικά παραχωρήσει μια έκταση πλάτους τριών μέτρων για να «περάσει» ο ποδηλατόδρομος, στη συνέχεια άλλαξε την απόφαση του αυτή βλέποντας πως ο Δήμος της Πάτρας προχωρούσε το έργο μέσω της Όθωνος Αμαλίας. Χάνοντας έτσι, μια για πάντα, η πόλη, την ευκαιρία χρήσης αυτού του παραλιακού τμήματος εντός της λιμενικής ζώνης.

«Όταν υποστηρίξαμε ότι ο ποδηλατόδρομος, αν γίνει μέσα στην Όθωνος Αμαλίας θα είναι εγκληματικό κατά της πόλης μας και θα προκαλέσει έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και κίνδυνο για ποδηλάτες και υπόλοιπους, οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής μας αποκάλεσαν άσχετους και αδιάβαστους», τονίζει σήμερα στην «Πολιτεία» ο Γιώργος Ρώρος.

Και επικαλούμενος ότι η σημερινή πραγματικότητα επιβεβαιώνει απόλυτα εκείνες τις ανησυχίες και προειδοποιήσεις υπογραμμίζει με στόμφο: «Δυστυχώς με τον ποδηλατόδρομο εκεί εγκληματούν σε βάρος της πόλης».

Σε ό,τι βέβαια αφορά την διάσταση για το παραχωρηθέν τμήμα εντός του λιμένα, (από πύλη 7 μέχρι και Φάρο), όντως από τις 22 Απριλίου του 2021, ο ΟΛΠΑ Α.Ε. γνωστοποίησε, μέσω και ανάρτησης στην επίσημη ιστοσελίδα του, ότι προχωρούσε σε αλλαγή της απόφασης για παραχώρηση των τριών μέτρων από την στιγμή που ο ποδηλατόδρομος δεν θα γινόταν μέσα στο λιμάνι.

2 ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΛΠΑ 2 1 1

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανάρτηση διαβάζουμε:

  • Βόρειο Λιμάνι: Εύλογα ο ΟΛΠΑ ΑΕ πρότεινε να τροποποιηθεί-διορθωθεί η γραμμή της λιμενικής ζώνης πλάτους 3 μέτρων από την στιγμή που ο ποδηλατόδρομος τον οποίο κατασκευάζει ο Δήμος Πατρέων, θα περάσει εκτός του φράκτη του Λιμένα. Διαπιστώνοντας ότι ο Δήμος Πατρέων έχει άλλα σχέδια, όπως μεταφέρθηκε στον ΟΛΠΑ ΑΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσώνης έκρινε σκόπιμο να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη τροποποίηση-διόρθωση. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο παρελθόν είχε εκφραστεί διαφορετική προσέγγιση στο θέμα από την παράταξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

«Με άλλα λόγια», καταλήγει στον σχολιασμό του ο επικεφαλής της «ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ», «εκεί που θα μπορούσαμε να έχουμε, ως πόλη, έναν χώρο κοντά στη θάλασσα μας, μέσα από τον φράχτη, τον απαρνηθήκαμε και τον χάσαμε οριστικά».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

18 5 e1667212205633

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top