ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Έκανε ρευματοκλοπή ενώ… δεν είχε ακόμα νοικιάσει το μαγαζί;

Facebook
Twitter
2) ρευματοκλοπή (1)

 

του Αχιλλέα Ροδίτη ( από εφημ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Βρέθηκε κατηγορούμενος από την ΔΕΗ για ρευματοκλοπή και επιβαρύνεται με το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους άνω των 5.000 ευρώ, παρότι όμως νοίκιασε και λειτούργησε το ακίνητο πολύ μεταγενέστερα από το χρονικό διάστημα κατά το οποίο υποστηρίζεται πως έλαβε χώρα η ποινική πράξη. Πρόκειται για μία υπόθεση που θα απασχολήσει προσεχώς την Ελληνική Δικαιοσύνη, ωστόσο ο 34χρονος θιγόμενος συμπολίτης και επαγγελματίας Α.Λ., θέλησε να κάνει την καταγγελία και στην «Πολιτεία», σε μια προσπάθεια να δημοσιοποιήσει το γεγονός καθώς εκτιμά πως αποδίδονται σωρηδόν κατηγορίες αλλά πολλοί στην ίδια θέση με εκείνον προτιμούν να μην μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες χάνοντας χρόνο και χρήμα.

Στην δική του υπόθεση, πάντως, φαίνεται ότι κάπου υπάρχει σαφές μπέρδεμα. Ο ίδιος είχε νοικιάσει ένα ακίνητο, πριν από τρία χρόνια, στην οδό Κορίνθου, στο οποίο λειτούργησε την επιχείρηση του για λίγους μόνο μήνες. Σε αυτό το ακίνητα, κατά την ΔΕΗ, υπήρξε ρευματοκλοπή που διαπιστώθηκε στις 9 Ιουλίου του 2021. Όμως η ενοικίαση, όπως αποδεικνύεται από το συμβόλαιο που μας έδειξε ο 34χρονος, έγινε στις 25 Ιουλίου του 2021. Και όπως επίσης αποδεικνύεται από την πρώτη απόδειξη της ταμειακής του, η λειτουργία της επιχείρησης ξεκίνησε ακόμα πιο μετά, στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2021.

Όταν προ ημερών έλαβε την ειδοποίηση ότι του έχει χρεωθεί το αδίκημα της ρευματοκλοπής «έπεσε» από τα «σύννεφα». Το πρώτο που έκανε ήταν να απευθυνθεί στη ΔΕΗ και να προσπαθήσει να διευθετήσει το θέμα, αλλά, όπως υποστηρίζει, δεν βρήκε… άκρη. Έτσι αποτάθηκε αμέσως στον Δικηγόρο του στον οποίο ανέθεσε να κινήσει τις διαδικασίας της αντίδρασής του στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος. Δηλώνοντας ότι για κάτι που «δεν διέπραξε» δεν πρόκειται να πληρώσει αλλά αντίθετα θα αγωνιστεί για την δικαίωσή του.

Απορεί, όμως, που μετά τρία ολόκληρα χρόνια αποφάσισαν να τον καλέσουν για ένα τέτοιο θέμα. «Λογικά, δεν έπρεπε τότε και άμεσα να με έχουν ειδοποιήσει και να έχουν πράξει τα προβλεπόμενα;», αναρωτιέται.

 

 ΑΚΗΣ ΒΑΒΑΡΟΥΤΑΣ

Ρευματοκλοπής συνέχεια…

3) βαβαρουτας (1)

Με αφορμή το ρεπορτάζ της καταγγελίας για ρευματοκλοπή, η «Πολιτεία» ανατρέχει σε παλαιότερο ρεπορτάζ της, από πέρυσι τον Ιούνιο, όταν είχε δημοσιεύσει την επώνυμη καταγγελία του γνωστού Πατρινού Δικηγόρου Άκη Βαβαρούτα ο οποίος ενημέρωνε για δύο αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις, σημειώνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει η κατηγορία δίχως να συνοδεύεται από τα απαιτούμενα τεκμήρια που να αποδεικνύουν πλήρως και δίχως αμφισβητήσεις την διενέργεια της ποινικής πράξης.

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ:  https://politeianews.gr/akis-vavaroutas-revmatoklopes/

 

Και αυτό διότι το σκεπτικό των αποφάσεων ήταν πως «η ΔΕΔΔΗΕ δεν προέκυπτε ότι είχε ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία για να καταλογίσει την ρευματοκλοπή, όπως υποστήριζε ότι γινόταν με ευθύνη των κατηγορουμένων». Έτσι, ο κ. Βαβαρούτας είχε καταλήξει στο ερώτημα, μάλιστα: «ή όλοι κλέβουμε ρεύμα ή κάτι άλλο συμβαίνει…». Και αυτό με βάση τα στοιχεία που έδειχναν υπερβολικό αριθμό ρευματοκλοπών στην περιοχή της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο Δικηγόρος είχε τονίσει ότι βάσει των τότε στοιχείων «η Πάτρα είναι η πόλη με τις περισσότερες υποθέσεις ρευματοκλοπής στην Ελλάδα»!

0006

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top